Ще сме свидетели на поредни безпринципни коалиции след изборите на

...
Ще сме свидетели на поредни безпринципни коалиции след изборите на
Коментари Харесай

Очаквам безпринципни коалиции след 2 октомври: Манолова

" Ще сме очевидци на следващи безпринципни обединения след изборите на 2-ри октомври.

ГЕРБ плюс посолските партии са подготвени да подценен обещанията към гласоподавателите, с цел да удовлетворят посолствата зад тях. Вляво - Българска социалистическа партия, които са подготвени да направя всички да запазят партийната кариера на своя водач, също са подготвени да влязат във всякаква коалиция. "

Това съобщи водачът на Изправи се България Мая Манолова за Здравей България по НоваТВ.

Отношението към ескалацията на войната в Украйна бе несъмнено като разломен миг в дните до изборите съгласно водача на Изправи се България. Тя прикани гласоподавателите от ефира на  Нова ТВ да спрат партиите, които са подготвени да въвлекат България във война. " Тъжните подиуми, които следим с млади момчета, призовани на фронта, на следващия ден може да случат и с нашите синове " – сподели Манолова и добави, че Изправи се България стоят изрично зад мира и преустановяване на огъня и за осъществяване на мирни договаряния.

" Преди избори сме очевидци по какъв начин тези, които продаваха оръжие, се трансформират в гълъби на мира – няма по какъв начин до през вчерашния ден да си въоръжавал едната страна в спора и в този момент да твърдиш, че подкрепяш мира " – по този начин разяснява Манолова дейностите на водача на Българска социалистическа партия. Въвличането във война бе наказано,  както като политически и стопански акт, то по този начин и с апелите за война до надвит край. " Това надъхано военно говорене е извънредно рисково " – добави Манолова и акцентира, че Европа се намира на ръба на злополука и последствията биха били необратими.

По думите на Манолова са нужни целенасочени старания за водене на договаряния сред Украйна и Русия и добави, че откакто Украйна и Русия можаха да се схванат за зърното, откакто се схващат за преноса на съветски газ за Европа, то са нужни старания за осъществяване на такива договаряния. Лидерът на Изправи се България напомни за медиаторите в закупуването на газ – дъщерни компании на Газпром, с помощта на които в България плащаме цена с 30% по-висока. Това се оказа и една от главните аргументи за повишаване на инфлацията.По отношение закупуването на съветски нефт дейностите на Продължаваме промяната се оказаха противоположни – " Неморалното пазаруване на съветски газ, се трансформира в морално пазаруване на съветски нефт " – акцентира Манолова и от това деяние завоюва компанията, която оперира в рафинерията " Това спекулативно левче върху бензина и дизела, като се изключи че обезкостява българите, които зареждат на бензиностанциите с по 10 млн. лв. на ден, само че е една от другите аргументи, които напомпаха инфлацията ".

В умозаключение на диалога водачът на Изправи се България показа избавителния проект на групировката, като акцентира, че с акцията НЕ Плащай се дава сигнал на ръководещите за невъзможността на хората да заплащат високите битови сметки. В случай, че след 2 октомври не бъдат подхванати дейности от партиите, които влязат в Народното събрание, за вдишване на цялото нарастване на тези сметки от страната за всички енергийно небогати, то тогава ще се пристъпи към ефикасни дейности и всеобщо непокорство.

Мая Манолова прикани от ефира на Нова ТВ за присъединение към проведен от Изправи се България митинг на 29 септември в 16:30 ч. пред Министерство на енергетиката, където ритуално ще се изгорят свръхвисоките сметки за ток, които безусловно слагат българския бизнес " по очи ".
 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР