Ще следим здравния си статут с помощта на мобилно приложение.

...
Ще следим здравния си статут с помощта на мобилно приложение.
Коментари Харесай

Мобилно приложение ще помага на Щаба в битката с COVID-19

Ще следим здравния си статут благодарение на мобилно приложение. Националната осведомителна система бе показана на брифинг в Министерския съвет.
Информацията се вкарва еднократно. Целта е при нейния разбор да се употребява всяка конструкция и да не се губи време. С помощта на мобилното приложение жителите ще получават информация за медицинския си статус и страната ще може да реализира превантивни дейности.

" Реализирали сме мобилна апликация за всеки един жител, с цел да може всеки да се осведоми за настоящото си здравословно положение. В рамките на десетина дни изградихме централен указател, който да събира информацията и да я изпраща на всички държавни органи. Предвидени са доста интеграции с персоналните лекари, общините, Министерство на вътрешните работи, Пожарната, с цел да може един път въведена информация да се употребява от всяка една конструкция, тъй че да не се губят ограничения ", изясни Ивайло Филипов от дирекция " Информационно обслужване ".

По думите на премиера Бойко Борисов системата ще улесни работата на Националния действен щаб и здравните заведения, като улесни достъпа до информация.

" Най-голямото преимущество за връщащите се от чужбина - на границата, в случай че си подаде данните, след 14 дни автоматизирано ще получи, че не е под карантина. Това доста ще облекчи граничните служители на реда и ще ни отговори на въпросите какво се случва с българите, върнали се от чужбина ", изясни още Борисов.

.

" Това е приложение, което всеки жител може да смъкна непринудено, тъй че да споделя своя здравен статус с Националния щаб, здравните управляващи и своя персонален доктор, с цел да знаят те какво се случва с него и по какъв начин се развиват признаците, тъй че да могат да вземат отношение, в случай че се наложи. Даването на данни е напълно на непринуден принцип, обясни Пламен Цеков, който е разработващ приложението.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР