Ще си взема малко почивка, да оставя ракетата за малко.

...
Ще си взема малко почивка, да оставя ракетата за малко.
Коментари Харесай

Григор след шока на Уимбълдън: Ще си взема малко почивка

" Ще си взема малко отмора, да оставя ракетата за малко ". Това разгласи първата ни ракета в тениса Григор Димитров след шокиращата си загуба на старта на " Уимбълдън " от швейцареца Стан Вавринка с 1:6, 7:6 (7:3), 7:6 (7:5), 6:4 нощес.

" Няма причина за суматоха или нещо такова. Аз не съм подобен вид човек. Ще се опитам да остана позитивно надъхан, тъй като знам, че това е едно от най-трудните неща, изключително когато отпаднеш рано от шампионата. Трябва да останеш положителен, просто е. Не би трябвало да се отчайваш ", сподели Димитров на конференцията след дуела.

" Трудно ми е да приема загубата. Особено в шампионат, в който съм се представял толкоз добре преди. Побеждавал съм огромни имена на централния корт, играл съм оспорвани мачове против огромни състезатели. Трудно е за преглъщане. А с цел да вземеш трофея, би трябвало да спечелиш седем мача ", добави българинът.

" Винаги желая повече от себе си. Може би това е, което тялото ми може да даде в този миг. Мисля, че е доста мъчно, когато си достигнал несъмнено равнище и искаш да преминеш напред, само че като че ли последните два-три % са най-трудно постижими. С всяка година ставаш все по-добър и по-добър. Ставаш номер 3 в света. Каква е идната стъпка? Мога да бъде номер 1. За мен, това са стъпките, които вършат най-голямата разлика ", разяснява Димитров.

" Натрупват се доста мачове, които натоварват тялото и изключително душeвността. Имайки поради в какъв брой мачове е трябвало да се преборя, да се върна след сет пасив. Понякога успявах, само че с цел да си най-хубавият, би трябвало да правиш това всяка една година ", сподели още българският тенисист. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР