Ще си отида от политиката, когато АМ Хемус е готова.

...
Ще си отида от политиката, когато АМ Хемус е готова.
Коментари Харесай

Борисов обеща: Отивам си от политиката, когато построя АМ Хемус

Ще си отида от политиката, когато Автомагистрала " Хемус " е подготвена. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на откриването на нов център на KBC Group във Варна, който ще разкрие 300 нови работни места.

Той изясни, че е направил това заричане още преди години, а сега автомагистралата се строи интензивно.

" Хемус " ще я има, а Варна е градът с най-голяма вероятност в идващите пет години поради младежите, университетите, инфраструктурата, прелестната локация ", посочи министър-председателят.

Той добави, че доста високо квалифицирани и добре платени хора се завръщат в България. Според него не било инцидентно, че Световната банка е направила собствен център в София, както и че Китай е взела решение международният й концерн също да е в столицата.

Премиерът посочи достолепията на страната ни във връзка с археологията, инфраструктурата и историята.

" В Провадия солниците са на 6700 години, а светът, Европа не го знаят. Солта е била най-важното нещо и най-богатите хора са били в Провадия ", акцентира Борисов. По негови думи в съпоставяне със стената на солницата в Провадия Китайската стена е един млад градеж.

От Варна ще се управляват доста офиси в Европа, безапелационен бе министър-председателят.

Той още веднъж акцентира, че " Хемус " се строи интензивно и след 4-5 години, когато е подготвена връзката София - Велико Търново - Варна, морската столица ще е значим център.

" Неслучайно Европейски Съюз ни даде най-красивия сектор, неслучайно българка стана началник на МВФ, неслучайно стопанската система няколко години държи растеж над 3,5. Когато обстоятелствата приказват, няма какво да се разяснява ", заключи Борисов.

От своя страна финансовият министър Владислав Горанов изрази увереност, че дружно с KBC ще бъдат осъществени още положителни хрумвания и съобщи, че се надява начинанието да е сполучливо. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР