Ще си дам имунитета доброволно, преди комисията да даде своето

...
Ще си дам имунитета доброволно, преди комисията да даде своето
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ще си дам имунитета доброволно, преди да има становище на комисията

„ Ще си дам имунитета непринудено, преди комисията да даде своето мнение. Каква е разликата сред през днешния ден и 18 юли? Разликата е, че е прокуратурата е възобновила произвеждане, която тя самата е спряла преди година и половина? Какви нови доказателства видя? “. Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

Във вълната от поискани имунитети от ПП-ДБ съзряха " политическа бухалка ". За това и от групировката желаят комисия да се произнесе дали има съображение за събаряне на отбраната на Бойко Борисов, Кирил Петков и Даниел Александров.

Против гласоподаваха единствено от Българска социалистическа партия и „ ИТН “

Депутатите сътвориха краткотрайна комисия, която да откри би трябвало ли да се смъкват имунитетите им.

" Изведнъж някой се сети, че може би някой е направил закононарушение. Това наподобява на - " един прокурор ще даде различен прокурор на прокурор ", разяснява Мирослав Иванов от ПП-ДБ.

" Искате да превърнете Народно събрание в проверяващ орган. Сигурно ще има и лаборатория, която да прави ДНК проби ", уточни самостоятелният депутат Радостин Василев.

Дебатът " за " или " срещу " комисия се трансформира в спор - кой от какво се опасява. 

„ Бойко Борисов и Кирил Петков - очевидно ги е боязън. Това потвърждава, че не са мъже “, съобщи Тошко Йорданов от „ ИТН “.

„ Ще припомня една имитация, с която не се гордея. Казах на Борисов да се разберем като мъже, оттогава до в този момент не съм го срещала като мъж. Страхливи са, нямат грам чест, не участваме в комисия „ пералня “, съобщи Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия.

От Българска социалистическа партия и „ ИТН “ няма да имат свои представители в комисията.

„ Кирил Петков да си смъкна незабавно имунитета, Бойко Борисов да си смъкна самичък имунитета, незабавно. Ако вие се страхувате от Гешев, ние не “, уточни Цончо Ганев от „ Възраждане “.

Обвинителният акт против него е импортиран през 2019 година

От Движение за права и свободи не се включиха в дебата, а единствено желаеха комисията да ревизира и поискания имунитет на депутата им Димитър Аврамов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР