Ще се задълбочи ли разривът между консерваторите в Германия, който

...
Ще се задълбочи ли разривът между консерваторите в Германия, който
Коментари Харесай

В следващите часове ще стане ясно на какъв компромис са готови християндемократите на Ангела Меркел

Ще се задълбочи ли разривът сред консерваторите в Германия, който може да докара до рухване на държавното управление на Ангела Меркел? Днес е денят, в който това ще се реши. На две паралелни срещи – на християндемократите в Берлин и на Християнсоциалния съюз в Мюнхен, ще се разисква проекта на министъра на вътрешните работи за справяне с бежанците по границата на Германия.

Именно този проект е в основата на спора сред християндемократите и Християнсоциалния съюз. Тъй като през октомври в Бавария предстоят тежки парламентарни избори, баварският ХСС желае да наложи нова, доста по-твърда линия по отношение на приема на бежнаци в Германия. Според проекта на министъра на вътрешните работи Хорст Зеехофер, хора, които са влезнали в други страни-членки на Европейски Съюз, би трябвало да бъдат връщани назад още на границата. Ангела Меркел пък упорства да се търси общо европейско решение, защото съгласно нея сходен метод ще разедини общността и ще сътвори повече проблеми, в сравнение с решения.

Вчера Зеехофер даде на Меркел две седмици да откри това европейско решение с водачите от страните от Европейски Съюз. Днес той се опита да смекчи тона, като уточни, че разривът сред неговата баварска партия и немския канцлер Ангела Меркел е сериозен, само че може да бъде преодолян. С това той изяви подготвеност да направи компромис, с цел да избегне огромна съдружна рецесия, която заплашваше държавното управление на Меркел поради разнообразни визии в региона на миграционната политика. Засега паритята му му дава 100-процентовата си поддръжка. В идващите часове ще стане ясно и на какъв компромис са подготвени християндемократите на Ангела Меркел.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР