Ще се явим на свиканите от президента консултации. Може би

...
Ще се явим на свиканите от президента консултации. Може би
Коментари Харесай

ГЕРБ: Най-добрият вариант е удължаване на бюджета за 2022 г. до март или април

Ще се явим на свиканите от президента съвещания. Може би е редно да се явим в уголемен състав, тъй като има няколко значими тематики за диалог – главната е възможностите и опциите за съставяне на ръководещо болшинство и на държавно управление в границите на този парламент, съобщи в Народното събрание Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС.

Според него друга значима тематика е бюджетът за 2023 година, удължение на бюджета за 2022 година, в това число и тематиката енергетика.

„ Декларираното предпочитание на президента да не бърза с връчването на мандатите – смятам, че това е вярно. На този парламент би трябвало да се даде късмет, тъй като в противоположен случай опцията бързи избори би възпроизвела сегашната обстановка и ние бихме били сложени пред същите задания, пред които сме в сложени сега. Единствената разлика, която би се отразила в отлив на поддръжка за някои политически сили, е тематиката за отговорността – кой ще е отговорен за неспособността на това Народно заседание да образува ръководещо болшинство “, добави Томислав Дончев.

Във връзка с възможностите за държавно управление с първия мандат Дончев разяснява, че аритметичният метод е погрешен, тъй като събирането на гласове за постигане до 121 не може да роди обикновено държавно управление.

„ Партиите – една, две, три, четири, би трябвало да се подредят в името на общи цели, които да преследват. Дали е допустимо такова нареждане – мъчно, само че към момента не смятам, че е невероятно. Може би най-хубавият вид е удължение на бюджета за 2022 година до март или април, да дадем комфорт на служебното държавно управление да реализира функционалностите си. Разговорът за пълностоен бюджет би трябвало да се води, когато има такова държавно управление. Има риск дебатът за бюджет 2023 да се трансформира в предизборно мероприятие и това е един от причините да се бяга от такава бюджетна технология “, сподели още Томислав Дончев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР