Ще се яви ли Мегз този път в пловдивския съд

...
Ще се яви ли Мегз този път в пловдивския съд
Коментари Харесай

Ще се яви ли Мегз в пловдивския съд или отново ще предпочете плажовете в Дубай?

Ще се яви ли Мегз този път в пловдивския съд или още веднъж ще избра плажовете в Дубай? Дизайнерката е упрекната за това, че на 08.04.2019 година в Раковски, е нарушила разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикала междинна телесна щета на Станка Ангелова, довели до контузия в десния крайник.

Повдигнато е и второ обвиняване на дизайнерката, за това, че е управлявала лекия автомобил в периода на изтърпяване на насилствена административна мярка за краткотрайно лишаване на удостоверение за ръководство на МПС.

В Четвъртък тя е призована да се изправи пред Районен Съд-Пловдив в разпоредително съвещание. На него би трябвало да стане ясно дали Мегз ще признае виновността си. Делото беше планувано за края на януари, само че тогава Миглена Каканашева-Мегз не се яви в правосъдната зала, което беше напълно предстоящо, защото дизайнерката не беше в България. В залата преди три седмици участва потърпевшата Станка Ангелова дружно със брачна половинка си. Тогава стана ясно, че на дизайнерката е била пратена призовка, която не е връчена, защото не е открита на адреса си. Както съобщихме тогава, Каканашева е отвън рамките на страна и в последната една година се подвизава в Дубай, където живее с новия си мъж. Сега обаче тя се тагна от летището в Дубай в края на работната седмица и качи фотография във Facebook на която написа " пристигам ".



Припомняме, че злополуката се случи на 8 април 2019 година. Както TrafficNews заяви тогава, дизайнерката не спряла на знак „ Стоп” и лишила преимуществото на лек автомобил „ Хонда “ в град Раковски.

По данни на Министерство на вътрешните работи, 71-годишната тогава жена е потърпевша и настанена в болница за лекуване. Според държавното обвиняване Каканашева е провокирала случая, като не е спряла на знак Стоп, лишила е преимуществото на другата кола и по този начин е последвал конфликта. С дейностите си зад кормилото Мегз е предизвикала междинна телесна щета на пътничката в ударената кола.

Освен всичко това, по време на произшествието, дизайнерката е изтърпявала административно наказване – отнемане от удостоверение за ръководство на МПС.

Спрямо Каканашева е било повдигнато обвиняване, което през юли предходната година беше отчасти прекъснато. Както TrafficNews още тогава заяви, в началото тя е била подведена под отговорност за това, че е предизвикала междинна телесна щета след ръководство на моторно-превозно средство без нужната дееспособност.

Оказва се обаче, че правната подготовка е била неточна, защото „ неправоспособност” се отнася за лица, които в никакъв случай не са имали брошура, отнети са им всички контролни точки или орган на реда е издал заповед за лишаване на правоспособността.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР