Ще се вдигнат ли заплатите на служителите в Община Пловдив?

...
Ще се вдигнат ли заплатите на служителите в Община Пловдив?
Коментари Харесай

Ще се вдигнат ли заплатите на пловдивските общинари?

Ще се вдигнат ли заплатите на чиновниците в Община Пловдив? Този въпрос бе заложен към градските управляващи от локалната организация на КТ „ Подкрепа ”. Председателят й Атанас Кръстев е пуснал писмо до кмета Здравко  Димитров и вицето му по финанси Величко Родопски с искане на информация дали е допустимо да се вдигнат заплатите на подчинените им. Той пита дали е допустимо нарастване на приходите на администрацията при  липса на народен бюджет.
Прочетете още
„ Искането ни е обвързвано със сегашната икономическа обстановка - висок % инфлация и галопиращи цени на артикули от първа нужда, за търсене на обществени механизми, подпомагайки приходите на работещите в системата ”, пише  ръководителят на КТ „ Подкрепа ” Атанас Кръстев.

Пред TrafficNews зам.-кметът по финанси Величко Родопски съобщи, че настояването на синдикалната организация не е допустимо към днешна дата.

„ С приемането на закона за удължение действието на бюджета за 2022 г няма по какъв начин да вършим корекции. В него е записано, че заплатите в обществения бранш ще бъдат замразени, най-малко до избора на постоянно държавно управление и гласуването на държавен бюджет. Няма по какъв начин да вдигнем приходите на хората със служебно правно отношение. След приемането на бюджета, ще забележим по какъв начин стоят нещата ”, сподели Родопски. Единствената промяна, която ще бъде направена е на чиновниците на минимална работна заплата, която ще се вдигне с растежа и за 2023 година.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР