Ще се увеличат с 50% средствата за енергийно подпомагане. По-груби

...
Ще се увеличат с 50% средствата за енергийно подпомагане. По-груби
Коментари Харесай

Пламен Димитров: С 50% ще се увеличат средствата за енергийно подпомагане

Ще се усилят с 50% средствата за енергийно подкрепяне. По-груби сметки това прави към 40 млн. лв.. Това сподели президентът на КНСБ Пламен Димитров на след среща с представители на държавното управление в Министерски съвет. „ Как ще бъдат разпределени тези средства, следва с Агенцията по обществено подкрепяне и съответните способени структури да договорим и да уточняваме тъкмо “, добави Димитров.

„ В последните месеци всички виждаме, че има потребност от ограничения, които да повлияят на обособените категории в обществото за компенсиране и повишение на техните приходи. През зимата разноските на семействата всекидневно нарастват с към 20%. Увеличените цени на газа и въздействието им по веригата също са съображение да се мисли за сходни стъпки “, означи той.

Финансовият министър Владислав Горанов добави, че занапред следва да се реши дали да се усили обсега на помощта или размера й.

Във връзка с плануваното за идната година 10% нарастване на заплатите в бюджетния бранш, Пламен Димитров изясни, че синдикатите са поискали то да бъде разпределено по редовно проведен и съгласуван метод във всички структури. „ Не да има разнобой, както е имало. Това е нашата цел, като държавното управление ще подсигурява, че в някои организации, изключително тези които са „ на терен “ и приходните администрации, ще бъде обезпечено по-високо от междинното нарастване на работните заплати в границите на 10-процентното общо нарастване, т.е. за сметка на някои други звена и структури в съответното ведомство “, изясни Димитров.

Той разясни също, че синдикатите са поели ангажимент да се подсигурява, че на самостоятелно равнище нарастването ще бъде от две елементи –твърдо и плаващо, като всяка администрация да има опция съгласно приноса на съответния служащ да му даде в допълнение нарастване в границите на общия %. Според Димитров не трябва да се чака на всички места еднообразно нарастване. Предстои работна група да усъвършенства предвижданите нараствания.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР