Ще се трансформира в Българска дигитална асоциацияПравим първата стъпка в

...
Ще се трансформира в Българска дигитална асоциацияПравим първата стъпка в
Коментари Харесай

БАИТ се отваря към фирми извън ИТ бранша

Ще се трансформира в Българска цифрова асоциация

„ Правим първата стъпка в трансформацията на Българската асоциация по осведомителни технологии в Българска цифрова асоциация “, сподели Огнян Траянов, ръководител на УС на БАИТ

Българската асоциация по осведомителни технологии (БАИТ) отваря порти за участие на компании от други браншове на стопанската система, които работят интензивно за своята цифровизация.

Към БАИТ към този момент ще могат да се причисляват компании, които създават артикули или дават услуги, основани преобладаващо на осведомителни и информационни технологии (ИКТ), оповестиха от браншовата организация.

Това става допустимо с измененията, които Общото заседание, състояло се на 5 юли 2018 година, одобри в Устава на сдружението и бяха вписани в Търговския указател на Агенцията по вписванията на 11 септември.

До момента членове на БАИТ можеха да бъдат единствено компании, чиято активност е обвързвана с създаването, производството и търговията с артикули и услуги от сферата на ИКТ или с образование и реализиране на просветителни начинания в горепосочените области.
още по тематиката
С гласуваните промени в главния си документ, Асоциацията дава опция на компании, които работят в новаторски сфери като финтех, блокчейн, машинно самообразование и изкуствен интелект и други, да обединят старания и да имат непосреден разговор с ИКТ сектора за цифрова промяна на обществото.

Като част от БАИТ, фирмите със характерна експертиза ще могат да се възползват от опита, престижа и позициите на организацията, ще стъпят освен върху построената и одобрена конструкция, само че и техните отзиви и оферти ще имат по-голяма чуваемост, показаха от Асоциацията.

„ Дигиталната промяна радикално трансформира всеки бизнес. Зараждат се от ден на ден промишлености, които са основани и напълно зависят от приложението и развиването на модерни осведомителни технологии. Границите на нашия отрасъл са все по-трудно различими. И ние вършим първата стъпка в трансформацията на Българската асоциация по осведомителни технологии в Българска цифрова асоциация “, сподели Огнян Траянов, ръководител на УС на БАИТ.

В същото време, БАИТ продължава да работи интензивно за цифровата промяна на българските предприятия и като реализира партньорства с браншови организации от други браншове. Целта на тясното съдействие е показване на опциите, които новите технологии дават, за повишение на продуктивността и конкурентоспособността на компаниите и бързото им нахлуване в Индустрия 4.0.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР