Ще се търсят начини за компенсиране на потребителите, но директно

...
Ще се търсят начини за компенсиране на потребителите, но директно
Коментари Харесай

Проф. Тасев: Директно връщане на надвзетите пари е почти невъзможно

Ще се търсят способи за компенсиране на потребителите, само че непосредствено връщане на надвзетите пари е съвсем невероятно, разгласи в студиото на "Още от деня " по Българска национална телевизия проф. Атанас Тасев след намаляването на цената на газа със задна дата.

В подмяна има планувани механизми, като да вземем за пример за отминалия интервал да бъдем кредитори на "Топлофикация ", а тя отсега нататък да приспадне нужното от сметките ни за парно.

След като изясни интернационалната конюктурата във връзка с цените на нефта и газа, проф. Атанас Тасев удостовери, че цените като цяло вървят надолу, а от това нашата страна печели.

Що се отнася до резултата от понижението на цената на газа от Русия със задна дата - отпреди 8 месеца, проф. Атанас Тасев наблюдава другите стадии на процеса на образуване на цената - от входа на тръбата до момента в който се стигне до потребителя.

"В този смисъл наивно е да се счита, че потребителите също ще получат 40% понижение. Разбира се, парите, които те са дали за отопление през този 8-месечен интервал, ще бъдат върнати ", увери той. Каква ще бъде формата за връщането следва да бъде решено.

"При всички случаи това е работа на КЕВР и се нуждае от публично разискване и от законова смяна. Общата сума от 150 милиона лв. ще се мултиплицира във времето ", уверен е енергийният специалист.

"Това е най-хубавото все още, което можеше да се реализира ", съобщи той.

Проф. Тасев изрази признателност на сътрудниците му, които са преговаряли с съветската страна в продължение на 8 месеца. Той съобщи, че договарянията с "Газпром " са били доста сложни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР