Ще се стигне ли до сделка за собствеността на Левски?

...
Ще се стигне ли до сделка за собствеността на Левски?
Коментари Харесай

Президентски договор за Сираков в Левски

Ще се стигне ли до договорка за собствеността на Левски? Това е единственият въпрос, който вълнува “сините ” почитатели в навечерието на коледните и новогодишните празници. В последните дни нещата по тази тематика като че ли позатихнаха, само че дали не става въпрос за мъртвило пред стихия? Нагласите на “Герена ” са, че до договорка ще се стигне и мажоритарният пакет акции на клуба ще премине от ръцете на Наско Сираков в тези на компания, следена от сръбския биизнесмен Драган Шолак. В началото на месеца магнатът, който е ръководител на Надзорния съвет на опериращата у нас “Юнайтед Груп ” и основен акционер в “Sport Republic ”, която има британския Саутхамптън и турския Гьозтепе, удостовери, че се водят диалози. Очаква се те да бъдат финализирани още до края на годината или първите дни на идната. А сполучливата развръзка значително зависи от това дали клубът ще получи по този начин нужния му документ за ремонтни и строителни работи по стадион “Георги Аспарухов ”, както и за какъв период арената може да бъде взета на концесия. 

При дефинитивно притискане на ръцете Наско Сираков ще продължи да бъде обвързван с Левски. Идеята е Голмайстор №1 в историята на “сините ” да стане почетен президент на клуба. Обсъждано е той да получи контракт, който да бъде за период от 3 години и заплата в размер на 15 000 евро. 
 Мъри: Левски е извънредно близо да стане хегемон във футбола ни Мъри: Левски е извънредно близо да стане хегемон във футбола ни
Наско сега държи 86.6% от акциите. Други 10% от дяловете са владеене на миноритарния акционер Тръст “Синя България ”. На проведенето на 3 декември Общо заседание обаче бе гласувано тези проценти да бъдат трансферирани на Сдружение “Левски на левскарите ”, което пък след Нова година на своето първо Отчетно-изборно заседание ще дефинира ново управление и контролни органи. В него членуват Наско Сираков, както и Станимир Стоилов. Останалите над 3% от дяловете на Левски са в ръцете на дребни акционери, сред които и някогашният мажоритарен притежател Тодор Батков. 

При неосъществената договорка на Наско Сираков с Джо Диксън “синята ” легенда бе договорил условия, които финансово са два пъти по-високи от сегашните. Като още веднъж ставаше въпрос за представителни функционалности, а доближеният на британеца земляк Благой Георгиев бе очакван за шеф и член на клубната администрация на “Герена ”. 

Треньорът на Левски Станимир Стоилов към този момент разгласи, че при нов притежател наложително ще подаде оставка, само че в случай че бъде поканен, ще остане. Той също ще получи предложение за огромен контракт, а заплатата му ще скочи най-малко двойно. Мъри към този момент е коментирал даже и неща, свързани със селекцията, с индивида, който ще дърпа конците при договорка - датчанинът Расмус Анкерсен, който е началник на “Sport Republic ”. Желанието на експерта обаче не е толкоз разпределяне на средства за закупуването на нови играчи, що се касае за инвестиция в построяването на нов стадион и база. Именно такива са и желанията на задграничния вложител. 
 Наско Сираков: Не можем да кажем, че сигурно Левски ще има нов притежател Наско Сираков: Не можем да кажем, че сигурно Левски ще има нов притежател
В момента най-големият проблем за Левски се явява изчистването на задълженията към Национална агенция за приходите. Те са в размер на към 11 млн. лв.. За погасяването им се работи и по вид, при който в клуба да влезе още един огромен акционер. Това е холдинг, който и сега популяризира при “сините ”. Идеята е против 30% от дяловете въпросната компания да покрие сумата, дължима на Националната организация по приходите. 

Предстои да забележим кои от желанията ще видят бял свят. На напред във времето към момента стои въпросът дали Левски ще има нов притежател, или Наско Сираков ще продължи “да кара влака ” дружно със настоящия генереален спонсор. Възелът ще се разсече напълно скоро…
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР