Ще се стигне ли до предсрочни избори и ако да,

...
Ще се стигне ли до предсрочни избори и ако да,
Коментари Харесай

Ще се стигне ли до предсрочни избори - проф. Михаил Константинов и говорителят на ЦИК доц. Цветозар Томов

Ще се стигне ли до предварителни избори и в случай че да, по кое време биха се провели те? Това разясниха в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " представителят на ЦИК доцент Цветозар Томов и математикът проф. Михаил Константинов.

Според Михаил Константинов вероятността за предварителни избори е огромна.

" По-скоро ще падне държавното управление. Ако залагам лични пари, ще заложа на това. Ако това стане, отиваме на избори на 25 септември. Ако обаче в този момент не паднат, това може да се случи или през декември, или - в случай че прескочат Нова година, може да отидем чак на локалните избори октомври следващата година. " - съобщи проф. Константинов.

Според доцент Цветозар Томов не е несъмнено дали кабинетът ще падне от власт. Както и да се развие обстановката обаче - следва развръзка - или нови избори или стабилизация на настоящето ръководство, предвижда той.

" Когато и да бъдат изборите, ЦИК ще ги организира. За предпочитане е властта да се взема решение с избори, а не по различен метод, тъй като всички други способи биха били мъчителни. Към момента няма ясни знаци за развръзка на сегашната политическа рецесия, само че в случай че в този момент не бъде позволена, това значи че през идващите месеци по някакъв метод тя ще тръгне към някаква развръзка - дали ще бъде със стабилизация на държавното управление или нови избори - не мога да кажа. " - добави той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР