Ще се случат промените в Конституцията, ще се случат по

...
Ще се случат промените в Конституцията, ще се случат по
Коментари Харесай

Славов сигурен, че ще се случат промените в Конституцията


Ще се случат измененията в Конституцията, ще се случат по консенсусен начин и на база на направеното предложение за цялостно делене на Висшия правосъден съвет на два обособени съвета. В това бе безапелационен правосъдният министър Атанас Славов пред публицисти, откакто взе участие в Комисията по конституционни въпроси в Народното събрание, на която бе разискван планът за промени в Основния закон в частта му за промени в правосъдната власт.

Ще има промяна на прокуратурата по този начин, както е заложено, макар рецензиите. Няма да се допусне политическо въздействие върху прокуратурата, увери Атанас Славов.

По думите му доста е значимо цялата конституционна промяна да подсигурява независимостта на съда и по тази причина ще бъде записано, че съдът е главен притежател на правосъдната власт, с цел да няма външни въздействия в правосъдната власт.

Според него в границите на месец би трябвало да минат измененията в Конституцията. Няма смисъл от бързане, значимо е да се търси консенсус във връзка с огромните задания, които си слага за цел конституционната промяна. Трябва време за обсъждане на предложенията сред двете четения, настоя правосъдният министър.
 За положителната или неприятната Конституция спориха в комисия
За положителната или неприятната Конституция спориха в комисия

Разнопосочни са настройките за разделянето на Висш съдебен съвет и понижаване на мандатите на тримата големи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР