Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и ще има гръмотевични

...
Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и ще има гръмотевични
Коментари Харесай

Бури и градушки връхлитат половин България! В Смолянско - червен код за порои

Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и ще има гръмотевични стихии, обилни превалявания и местни градушки.

Интензивни ще са феномени в Западна и Южна България и Централния Предбалкан, където сумарните количества на преваляванията ще доближат до 50-60 mm, а тук-там в Родопската област и Ихтиманска Средна гора - до 80-100 mm.В останалата част от страната сумарните количества ще бъдат сред 15-25 mm, а най-слаби ще са преваляванията тук-там в североизточните региони и по Черноморието до 10 mm. Ще духа до сдържан вятър от източна четвърт. В по-голямата част от страната преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 20° и 25°, в София към 19°. Валежите ще продължат и през нощта против събота.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони с гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър от източната четвърт. Максимални температури на въздуха: 20°-23°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има обилни превалявания с гръмотевични стихии. Ще духа сдържан до мощен вятър: в ниските елементи от североизток, а по билата от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 14°, на 2000 метра - към 9°.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР