Ще се противопоставим на всяка идея за повишаване на данъците,

...
Ще се противопоставим на всяка идея за повишаване на данъците,
Коментари Харесай

Димитров: Не отписваме втория мандат. Ако обаче третият бъде даден на ДБ, ще работим по политики

" Ще се противопоставим на всяка концепция за повишение на налозите ", съобщи пред БНР депутатът от " Демократична България " Мартин Димитров. Според него това би било огромна неточност.

 

" Да не се покачват налозите никога, тъй като това е причина за напредък и развиване. България би трябвало да продължи да пораства. Бюджетният недостиг - не че можем да кажем, че е овладян като проблем, само че са подхванати значими стъпи в тази посока ", изясни той в изявление за предаването " Преди всички ".
 
За бюджета за годината депутатът уточни, че се е опитал да убеди депутатите, че не може да се позволяват основни спомагателни разноски. " Здравият разсъдък надви в Народно събрание. Бяха подхванати ограничения ", добави той. Според него има постоянна основа за идната година.

 

Мартин Димитров означи, че влизането в еврозоната ще понижи лихваните проценти съществено:

" За тази година би трябвало да си сложим за цел, колкото и мъчно да наподобява, влизане в Шенген и еврозоната - би трябвало да се работи по двата въпроса ".

 

" Спадът в инфлацията към този момент наподобява сигурен. Колко огромен ще бъде, е мъчно да се каже, само че това ще възстановява доста процеси. Много значимо за България ще бъде, макар спада в редица стопански системи в Европа, износът и растежът на индустриалното произвеждане да ги задържим през идната година ".
 
Зимата е топла, което повлия в посока на понижаване цените на основни енергиресурси, като газа и тока, добави той.

 

Според него за този отоплителен сезон количествата газ са обезпечени. В момента в Александруполис се строи терминал за полутечен газ, в който България е съакционер, напомни депутатът. По думите му това ще даде спомагателна диверсификация за идната зима, което е вероятност за идващия отоплителен сезон. " За идната зима ние към този момент би трябвало да бъдем в нова обстановка ", безапелационен е Мартин Димитров.

 

Не би трябвало да отписваме опцията вторият мандат да бъде осъществен, счита Димитров и прикани: " Нека да не изпреварваме събитията ".

 

" Ако се стигне до трети мандат и той бъде даден на " Демократична България ", това, с което бихме траяли ние, са въпросните политики, по които се работи и сега - те би трябвало да бъдат базата, в случай че стигнем изобщо до такава обстановка ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР