Ще се отрази ли цената на цацата и шопската върху

...
Ще се отрази ли цената на цацата и шопската върху
Коментари Харесай

Експерт обясни ще поскъпне ли почивката на морето тази година

Ще се отрази ли цената на цацата и шопската върху броя на туристите у нас? Къде е най-евтино да почиваме в България? Свършиха ли промоциите за лятото?
Отговорите на тези въпроси дава шефът на туристическа организация, представител на огромен немски туроператор у нас и член на Асоциацията на incoming организациите Венцислав Танчев.
Според него повишаването на хотелските услуги тази година е много умерено.
До 5% увеличение на туристическите услуги през летния сезон предвижда Венцислав Танчев. 
„ В съпоставяне с това, че предходната година сезона по морето, въпреки и сполучлив не беше достигнал предпандемичните равнища от 2019 година ”, добави той.
В същото време той подчерта, че хотелиерите са почнали да ценят високо българския екскурзиант.
„ Българските хотелиери схванаха, че българският клиент е извънредно скъп и незаместим. Това даде опция да премислят ценовата си политика. В момента цените, които имаме за български жители, не се разграничават от тези за останалите ни пазари. “
Според него, коментираните драстични поскъпвания на шезлонгите и чадърите, както и на цацата, са само спекулации на цената и браншът няма да ги допусне.
Изгодните предложения за ранно записване са до края на март месец, като представителят на туристическия отрасъл прикани искащите да се възползват и да възнамеряват своите почивки, имайки впредвид, че местата в добрите хотели се изчерпват бързо.
Добрата вест, съгласно Танчев, за българския туризъм са Шенген, който улеснява задграничните туристи и подобряващото се качество на услугите по нашите курорти. На питане, какво е мнението му за сегашния министър на туризма, той даде висока оценка на Динкова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР