"Ще се опитаме да осигурим мнозинство в парламента за приемане

...
"Ще се опитаме да осигурим мнозинство в парламента за приемане
Коментари Харесай

Борисиславова към Борисов: Ние сме против вземане-даване на депутати


"Ще се опитаме да осигурим болшинство в Народното събрание за приемане на законопроектите, свързани с Плана за възобновяване и резистентност. Мисля, че това ще дълъг и сложен развой, само че, каквото можем да свършим, ще опитаме във времето, което ще ни бъде предоставено от президента Румен Радев ", съобщи в Ямбол Лена Бориславова, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите ѝ се чака от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ да се опитат да осуетят приемането на значимите законопроекти, както се случи през седмицата с напускането им на съвещанието на правната комисия за промени в Закона за антикорупционната комисия.

"Нека ГЕРБ стартират да работят като законодател в Народното събрание, тъй като до този миг от тях не сме видели градивни оферти ", разяснява тя.

Бориславова добави, че от "Продължаваме Промяната " са срещу модела "вземане и предоставяне на депутати ", защото не по този начин действа демокрацията и Народното събрание. По думите ѝ не е ясно, за какво Бойко Борисов продължава да приказва по този метод, разяснява тя негово изявление, че ГЕРБ ще провиснал 60 депутата за приемане на проектозакон за диверсификация на газа.

"Разликата е, че моделът, който ние следваме, е посредством увещание и персонални диалози, на база на съответна стратегия и хрумвания. Ние доста ясно декларирахме, че не желаем да преговаряме с някои, при които различен взема решение вместо тях, както Борисов удостоверява за личните си депутати ", сподели още началникът на кабинета в оставка.

Лена Бориславова участва на конференция в Ямбол по отношение на напредъка по построяването на нова болница в града дружно с краткотрайно изпълняващия длъжността ръководител на Народното събрание Мирослав Иванов и заместител – ръководителя Кристиан Вигенин (БСП), които са депутати от района.

"Ямболската болница беше един от акцентите в нашата предизборна акция. Не сме спрели да работим по плана през тези шест месеца ", сподели още Бориславова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР