Ще се намери ли някой, който да победи Рафаел Надал

...
Ще се намери ли някой, който да победи Рафаел Надал
Коментари Харесай

Някой може ли да спре Надал?

Ще се откри ли някой, който да победи Рафаел Надал на клей? Или пък въпросът би трябвало да бъде може ли някой да му вземе сет? От години Краля на клей господства на алено и от дълго време се трансформира в най-успешния тенисист на тази настилка. Само че такова знамение като в този момент не е било!

Знаете ли по кое време бе последната загуба на Надал на клей? Ами, преди година без седмица - на 19 май 2017 против Доминик Тийм на четвъртфиналите в Рим!

Оттогава до момента - 21 мача и 50 поредно извоювани сета! С триумфа 6:3, 6:4 над Диего Шварцман на Мастърса в Мадрид, Надал усъвършенства и върха на Джон Макенроу от поредни извоювани сетове на една настилка, който се задържа от 1984 година.

Още по-впечатляващо е, че за тези 50 сета единствен Мартин Клижан съумя да вземе 5 гейма на Матадора. Надал към този момент завоюва 11-ите си трофеи в Монте Карло и Барселона, а в този момент се е устремил към шестата в Мадрид. Тя му е нужна и в случай че желае да резервира първото си място в международната класация, което в противоположен случай ще заеме още веднъж Роджър Федерер.

В опит да продължи невероятната серия, в петък Надал ще излезе на корта за своя четвъртфинал в испанската столица. А неговият противник? Тенисистът, който го победи за последно на клей - Доминик Тийм!

Австриецът е считан от доста експерти за най-хубавия състезател на алено след Матадора, а през предходната година двамата изиграха няколко страхотни дуела. През тази също имаха среща. В Монте Карло обаче Тийм към момента бе надалеч от най-хубавата си форма и взе единствено два гейма на Краля на клея. Но в този момент, в повтаряне на финала в Мадрид преди година, австриецът ще опита да шокира Надал. Дали ще успее ще разберем в петък след 18 часа, а мачът на корт "Маноло Сантана " ще бъде предаван по Mtel Sport 1.

По същия канал ще бъдат излъчени и останалите четвъртфинали, които поради изненадите до този миг в шампионата, сигурно също ще бъдат доста забавни.

В 14 часа програмата стартира с мача сред Душан Лайович и Кевин Андерсън. Сърбинът отбрани гордостта на своята татковина, побеждавайки в три сета Хуан Мартин дел Потро. Андерсън пък се оправи в два с Филип Колшрайбер.

Не преди 20 часа е непредвидимият конфликт на непоставените Кайл Едмънд и Денис Шаповалов. Едмънд се радва на страховит сезон, към този момент измести Анди Мъри като ракета №1 на Англия, а в Мадрид победи огромни имена като Новак Джокович и Давид Гофен. Шаповалов пък е може би най-вълнуващият младеж на тура, а в четвъртък в профил сънародника си Милош Раонич, който пък преди този момент бе победил Григор Димитров.

И за край, не преди 22:30 часа, вторият в схемата Александър Зверев ще има тежко предизвикателство в лицето на колоса от Съединени американски щати Джон Иснър. Мачът е повтаряне на финала на Мастърса в Маями, който Иснър завоюва с 6:7(4), 6:4, 6:4. Ще вземе ли Зверев реванш? Предстои да разберем!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР