Ще се наложи локдаун у нас, ако Омикрон се разпространи.

...
Ще се наложи локдаун у нас, ако Омикрон се разпространи.
Коментари Харесай

Акад. Богдан Петрунов: Няма да сме остров на щастието! Ще има локдаун, ако Омикрон се разпространи

" Ще се наложи локдаун у нас, в случай че Омикрон се популяризира. Ние няма да сме остров на щастието. Трябва да има и по-сериозен надзор за спазванетно на ограниченията ". Това сподели пред Нова нюз алергологът акад. Богдан Петрунов.

" Нищо чудно да се появи Омикрон и у нас, тъй като към този момент го има в редица страни в Европа ", добави той.

Според него не сме пречупили епидемията, тъй като броят на болните се усилва, в интензивните отделения той е непрекъснат и има съществено закъснение в имунизационната акция.

" Първите данни за Омикрон са, че не протича по-тежко от останалите разновидности, само че още нямаме задоволително данни за него и не трябва да се всява непотребна суматоха. Трябва да се разбере до каква степен имунизациите работят при новия вид ", съобщи още той. И акцентира, че при всички положения имунизирането може единствено да помогне, даже в по-малък %.

Акад. Петрунов още веднъж удостовери, че имунизациите защищават от тежко заболяване и съдбовен излаз, само че не и от заразяване и разпространяване. " Третата доза усилва успеваемостта им, тъй като тя последователно отслабва ", сподели още експертът.

Според него всички държавни чиновници би трябвало да бъдат ваксинирани, както и тези които работят в здравната система.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР