Ще се класираме в Дивизия А на Европейското в Грузия.

...
Ще се класираме в Дивизия А на Европейското в Грузия.
Коментари Харесай

Георги Младенов: Ще се класираме в Дивизия А на Европейското в Грузия

Ще се класираме в Дивизия А на Европейското в Грузия. Това съобщи решително селекционерът на националния тим по баскетбол до 20 години Георги Младенов преди шампионата в Грузия.

На конференцията в Пресклуб България участва и капитанът на отбора Емил Стоилов.

„ В никакъв случай нямам терзания. Когато нямаш упования, нещата се получават – в този момент, като имаш упования, като имаш зад тила ти тези надарени момчета, всеки знае защо става въпрос и ще играем за класиране. Ясно е, че ще имаме мачове, които ще загубим. Всички толкоз доста желаеме да създадем един прекрасен свършек. Ние като набор 2002 не сме успявали, за жал, да класираме тима, само че това е една прелестна опция. Отборът ни става доста по-силен в подкошието и нападателен в отбрана, опитът на тези двамата е от основно значение. Не считам, че единствено те, а и останалите 10 момчета са подготвени на всичко. Първият мач с Румъния споказа, че с тях двамата ставаме доста сериозен кандидат “, стартира той.

Младенов добави, че невероятният колектив е причина за вярата му в класирането на тима в Дивизия А. „ Момчетата са необикновен колектив, поддържат се. Знаете, че има играчи, които са недоволни от това, че не играят – при нас това го няма, не считам, че ще имаме проблеми от това естество. Само скърбя, че Константин Тошков не можа да пристигна, тъй като има проблем в гърба, който се оказа сериозен. Всички други са здрави, уповавам се да бъдем по този начин до края на шампионата. Всеки един от тях ще има роля, без значение от броя изиграни минути. Всяка минута ще бъде нужна. Няма по какъв начин един тим да издържи с пет индивида непрестанно. Шансовете за класиране са доста огромни. Много желая да се класираме и да спечелим шампионата.

„ Мъжете изиграха два доста стойностни мача и единствено малшансът ги лиши от две победи. Ако по този начин играят, това, което съм си приказвал с Росен Барчовски, не считам, че нашият тим ще наподобява зле на Европейското. Играем добър баскетбол, една или две обстановки вземат решение мача, считам, че отборът ни ще покаже най-хубавото си лице на Евробаскет – няма инцидентно класиране. Краен оптимист съм, че ще изиграем едно доста положително европейско състезание в Тбилиси. Момчетата са доста стимулирани, в края на краищата някой би трябвало да им помогне. Когато си гониш задачите и неистово желаеш, това от време на време е задоволително, с цел да успееш. Даже и да не успеем, споделям го като застраховка, те ще покажат това, на което са способни “, показа още той, като разяснява и мачовете на мъжкия народен тим с Литва и Босна Херцеговина, които бяха изгубени с минимална разлика.

„ Да, в действителност мисля, че защото съм бил на всички европейски шампионати от 16-годишните до момента, имам много опит, моята роля като капитан е да бъда водач на тима, освен статистически, само че и като сближение на колектива, мотивация на останалите играчи. Все още имам контракт с тях, само че сега има доста промени от административна и спортно-техническа позиция, мисля, че е доста рано за решения при тях, какво остава за мен. Надявам се, че всичко ще продължи наред “, разяснява Стоилов.

България остана без един мощен съперник, откакто Полша получи право на промоция в Дивизия А поради изваждането на Русия и Беларус от шампионатите за подрастващи. Останалите противници на „ младите лъвове “ в Тбилиси ще са Латвия, Унгария и Ирландия. Първенството ще се организира от 15 до 24 юли.

Ето на кои играчи ще разчита Георги Младенов за европейското:
Емил Стоилов - Естудиантес, Испания
Константин Костадинов - Палмер, Испания
Мартин Йорданов - Черно море Тича
Дамян Минков - Берое
Васил Попов - Рилски състезател
Мартин Ангелов - Съединени американски щати
Лъчезар Тошков - Черно море Тича
Иван Спиров - Черно море Тича
Михаил Комбаков - Берое
Виктор Гергов - ЦСКА
Георги Герганов - Ямбол
Берк Мехмед - Черно море Тича

Националите до 20 година ще играят на европейското състезание в Тбилиси от 15 до 24 юли. Първият мач на нашите на грузинска земя ще бъде против Латвия в петък. На 17 юли е мачът против Унгария, а на 20 юли - против Ирландия.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР