Ще се извиня на Габриел в лично качество, но като

...
Ще се извиня на Габриел в лично качество, но като
Коментари Харесай

Василев:Ще се извиня на Габриел в лично качество, но като политик тя излъга и не може да е премиер

Ще се извиня на Габриел в персонално качество, само че като политик тя излъга и не може да е министър председател на България.

Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ министърът на финансите в оставка и съпредседател на Политическа партия Асен Василев.

Във вторник Василев сподели по адрес на претендента за министър председател - " госпожа Габриел към този момент не е част от решението, а е част от казуса - може би най-новото и най-красивото лице на мафията в България. "

Заради тези думи Мария Габриел изиска през днешния ден опрощение, а Борисов разгласи, че едно " огромно опрощение " може да отключи още веднъж договаряния сред ГЕРБ и ПП-ДБ.

 

" На кандидат-министър-председателя не се оправдавам. На дамата Мария Габриел, в случай че се е почувствала наранена, се оправдавам ", повтори Асен Василев.

 

И се върна на момента, в който Мария Габриел показа на президента Радев несъгласуван лист с министри.

„ Щеше да е почтено да каже при президента, че съставът не е координиран. Тя го разгласи с концепцията, че съставът е координиран, признат. Това не е почтено държание към българските жители. В качеството ѝ на претендент за министър-председател постъпката ѝ е неприемлива. Тя сподели липса на лидерски качества, липса на опция да запазиш самообладание под огромно напрежение, липса на опция да устоиш на напън. На претендента за министър-председател Мария Габриел не се оправдавам. На дамата Мария Габриел, в случай че е наранена, се оправдавам “, бяха точните думи на Асен Василев.

 

Не ние, ГЕРБ станаха от масата на договарянията, имаше още 6 дни за договаряния, не разбрахме от кое място пристигна това бързане, уточни Василев приината за неуспеха на договарянията.

 

„ Конституцията ни даваше цяла седмица да преговаряме. Това, което се случи с този първи мандат, не можех да допускам. Такова нещо не се беше случвало. Мария Габриел ще го изтегли ли този кабинет? Според мен Мария Габриел не може и не би трябвало да бъде министър председател на България “, акцентира още един път Асен Василев.

„ Не зачеркнахме ние първия мандат. Първият мандат е неосъществим. Трябва да гледаме към втория мандат “, безапелационен бе той.

 

Според него такова знамение в българската история не се е случвало - да предложиш състав на държавно управление, без да си приказвал с хората.

 

Не Тагарев беше ябълката на раздора, а записаното в съглашението за регулаторите и службите, безапелационен бе Асен Василев. Дори не беше обсъждано господин Тагарев да не е министър, добави той.

 

„ Вариантът Мария Габриел да е ротационен министър-председател е зачеркнат. По Конституция вторият мандат ще пристигна при нас. В началото сме на безусловно нови договаряния “, посочи съпредседателят на Политическа партия.

Според него втората политическа мощ няма да поддържа кандидатура на Бойко Борисов за министър председател.

 

„ Не знам Кирил Петков да е преговарял с Делян Пеевски. Не съм останал с усещане Христо Иванов да желае избори. Той до последно преговаряше и работеше по противоречивите текстове. Аз няма по какъв начин да предложа някой да стане началник на ДАНС. Със сигурност е имало диалози Атанас Атанасов да влезе в службите “, сподели още Асен Василев.

 

Запитан дали е вероятен втори мандат с външен министър Мария Габриел, Асен Василев отговори уклончиво - ще забележим.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР