Ще се изненадате колко големи ползи може да има играта

...
Ще се изненадате колко големи ползи може да има играта
Коментари Харесай

Шест игри, които могат да повишат интелекта на детето ви

Ще се изненадате какъв брой огромни изгоди може да има играта за нашите деца и какъв брой доста оказва помощ за тяхното развиване.

Например, в случай че детето обича да играе на доктор, то може да прояви доста повече съпричастност към другите деца.

Или в случай че обича да играе с грим, това може да увеличи самочувствието му в тийнейджърските години, написа profit.bg.

Ето някои игри, които ще бъдат от огромна изгода за децата:

1. Лекар

Играта на доктор може да бъде превъзходен инструмент за развиване на мозъка, както и за обществено, и когнитивно развиване. Тази игра може да помогне за възстановяване на обществените и езикови умения на детето, да усъвършенства въображението му и да разшири знанията му за това какъв е светът.

Подобен вид игра подтиква творчество и въображение, по-добро самочувствие, емпатия, умения за аналитично мислене, обществени умения, положително психологично здраве, езикови и отзивчиви умения.

2. „ Познай кой “ оказва помощ на децата да развият логическо мислене

Играта „ Познай кой “ има доста значими просветителни изгоди за нашите деца. Освен главните преимущества от тези игри, като периодично повтаряне, съблюдаване на правила и спортно майсторство, играта може да помогне на детето да разграничава цветове, да разпознава противоположностите, развива описателни умения, усъвършенства артикулацията, развива логическото мислене

3. „ Дженга “ учи децата на самообладание и може да помогне за взимане на решения

Тази игра изисква доста централизация, усъвършенства координацията око-ръка и вземането на решения, а концепцията на играта е да научи децата на самообладание. Не единствено това. Според изследване Дженга е подобаваща за подготовка на мозъка и може да усъвършенства когнитивните умения.



4. Пъзелите могат да предотвратят стареенето на мозъка

Пъзелите са една от най-хубавите игри за деца - те освен са занимателни, само че и активността може доста да повлияе на когнитивните качества. Те също по този начин понижават възможностите за развиване на психологично заболяване, като загуба наизуст, деменция или болест на Алцхаймер.



5. Шахът ще научи децата на тактика и решение на проблеми

Шахът е друга извънредно потребна детска игра. Разбира се, това изисква доста тактика, решение на проблеми и сериозно мислене, само че може да помогне и за обработката на информация доста по-бързо.



6. „ Скрабъл “ обогатява речника на децата и може да усъвършенства паметта

Скрабъл обогатява речника, усъвършенства паметта и кара децата да употребяват друга част от мозъка си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР