Ще се инвестират 9.3 млн. лв. по Програмата за морско

...
Ще се инвестират 9.3 млн. лв. по Програмата за морско
Коментари Харесай

Инвестират 9.3 млн. лв. в рибопреработвателни предприятия

Ще се влагат 9.3 млн. лева по Програмата за морско дело и риболовство за финансиране на планове по размер 5.4 " Преработване на продуктите от лов на риба и аквакултури ".

Това стана ясно откакто Управляващият орган на Програмата за морско дело и риболовство подписа 13 нови контракта за вложения по програмата.

С утвърдените вложения ще се изградят 9 нови рибопреработвателни предприятия и ще се модернизират 4 съществуващи заводи.

Очаква се с реализацията на плановете да се разкрият над 130 нови работни места.

Одобрените претенденти по мярката за преправяне на продуктите от лов на риба и аквакултури поели ангажимент да вкарат стабилно ръководство на ресурсите и да реализират оптималната енергийна успеваемост на предприятията.

Най-голям е броят на утвърдените планове в област Пловдив. Там са утвърдени 3 плана. По Черноморието утвърдените планове са в Каварна, Несебър и Бургас. Одобрен е и по един план в Монтана, село Бенковски, Пирдоп, Пазарджик, София, Сливен и Шумен.

Срокът за осъществяване на вложенията е сред една година и година и половина. Срокът се дефинира според от плануваните действия.

Следващото отваряне на банкет на планове по размер 5.4 от Програмата за морско дело и риболовство е планувано за месец октомври тази година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР