Ще се борим докрай да отрегулираме цената на тока за

...
Ще се борим докрай да отрегулираме цената на тока за
Коментари Харесай

Борисов: Занимаваха се с компромати и шкафчета, а сега на всеки българин му дърпат от джоба

Ще се борим до дъно да отрегулираме цената на тока за храмовете и манастирите. Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със Старозагорския митрополит Киприан в Стара Загора, която беше предавана онлайн във Фейсбук.

Борисов уточни, че от ГЕРБ са предложили да се стартира с храмовете, с духовните места, да им се фиксира цената на тока . Отхвърлиха предлагането ни на комисия, само че в този момент отново ще го внесем в понеделник, тъй като към всичко това се прибавя и колапсът, в който са общините, сподели той. И тук не приказваме единствено за софийското метро, осветяване, градски превоз, читалища, детски градини, домове за обществено слаби, предпазени домове, сподели той. По думите му, предлагането е това да се отнася за православни, католически, еврейски, мюсюлмански храмове, без значение какви са.

В най-голямата коронавирус рецесия, когато целия свят затвори църквите и джамиите, Мека и Медина затвориха, в Русия, Сърбия, Гърция затвориха, ние, уповавайки се на вярата, на всички вас, не го направихме, в този момент с тока, можем да го създадем , разяснява Борисов.

" Вярно, че е доста значимо като наш комшия да работим с Република Северна Македония, само че това да е главната ни цел в този момент ми се вижда неверно, когато безусловно на всеки българин от джоба му вадят пари ", сподели Борисов. Той означи, че горива, газ, ток, хранителни артикули, всичко върви нагоре.

На среща сред представители на ГЕРБ и представители на локалния бизнес в Стара Загора, някогашният министър председател и водач на ГЕРБ продължи с рецензиите към държавно управление, като цитира думите на финансовия министър Асен Василев , а точно: " от пазара би трябвало да се извадят некомпетентни и некадърни работодатели, които не могат да заплащат по този начин, че да няма работещи небогати. Защото не могат да основат организация и не могат да употребяват уменията на служащите ". Борисов съобщи, че неговата партия постоянно са безпределно доста са уважавали бизнеса, вложителите и работодателите, изключително в последните 2 години по какъв начин дават занаят на българските жители.

" Народът обеднява с 30-40% инфлация всеки ден ", посочи той.

" Краде се по възмутителен метод. Докато се занимаваха с компромати и шкафчета, сега на всеки българин от джоба му дърпат от горивата, от храната, от газа, от тока, от всичко - на всеки българин. За 9 дни - 9 милиарда. Търговците на ток станаха супермилионери. Те крадят за тях. Това е пазар за милиарди и няма да го изтърван ", посочи водачът на ГЕРБ.

" За " Булгаргаз " са два разновидността. Или изчегъртват хората на Радев, или това е по-дълга игра - да създадат още една партия ", предвижда водачът на ГЕРБ. Радев би трябвало да се измъкне.

Той прикани министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова да анулира, по думите му, тази " подигравка " зелен документ в български вид - не важи за Народното събрание, даже за министерството на опазването на здравето не важи, а здравните управляващи издевателстват над заведения за хранене, нощни заведения и фитнеси, и ги банкрутират, уточни Борисов.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР