Ще създадем звено за мониторинг и анализ на това какво

...
Ще създадем звено за мониторинг и анализ на това какво
Коментари Харесай

Божанов: Ще създадем звено за мониторинг какво се случва в социалните мрежи

Ще създадем звено за мониторинг и разбор на това какво се случва в обществените мрежи и медийния пейзаж. Това сподели министъра на електронното ръководство Божидар Божанов пред депутатите от парламентарната вътрешна комисия ”, съобщи БГНЕС.

Божанов уточни пред депутатите, че все още няма държавен орган, който да има експлицитни пълномощия по тази тематика. „ Министерство на електронно ръководство по линия на осведомителното общество и киберсигурността припозна в плана за организационен устав, че това е тематика, в която може да има опция да прави политики. Те са главно законодателни начинания и някакви по-меки ограничения несъмнено, министерството няма силова роля ”, сподели Божанов.

По думите му, по отношение на тези пълномощия, които са припознали в тематиката осведомително общество и киберсигурност, ще основат звено за мониторинг и разбор на това какво се случва в обществените мрежи и медийния пейзаж.

„ Тук би трябвало да уточня, с цел да няма всякакви тълкования – не става въпрос министерството да следи един или различен човек какво поства или една или друга група какво написа, тъй като това още веднъж би се трансформирало в някакъв наказателен уред. Идеята е да наблюдават трендове, да следи разпространяване на избрани разкази - по какъв начин те текат във времето, по кое време се ускоряват, по кое време отслабват, да ги свързва със събития в действителния свят и да дава на министерствата отчети за тематики, които са свързани с тяхното поле на подготвеност ", уточни министърът. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР