Ще съдя България в Страсбург. Това каза в съдебната зала

...
Ще съдя България в Страсбург. Това каза в съдебната зала
Коментари Харесай

Николай Банев: Ще съдя България в Страсбург

Ще осъждам България в Страсбург. Това сподели в правосъдната зала обвиненият Николай Банев. Междувременно Апелативният профилиран съд го остави в ареста, съобщи БГНЕС.
Според съда има повишена социална заплаха Банев да се укрие или да извърши ново закононарушение, макар че има чисто правосъдно минало. Магистратите показаха безпокойство, че обвиненият може да повлияе на очевидците.
Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Апелативният профилиран съд остави в ареста Николай Банев, съобщи кореспондент на БГНЕС. Според съда има повишена социална заплаха той да се укрие или да извърши ново закононарушение, макар че има чисто правосъдно минало. Магистратите показаха безпокойство, че обвиненият може да повлияе на очевидците. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване А другояче като претекст за решението си да съди България в Страсбург Банев уточни, че търпи пропуснати изгоди. " В момента приготвям приватизация на сдружение в друга страна и до момента в който съм в ареста изгубвам пари. Това ще коства скъпо на България, тъй като ще осъждам България в Страсбург ", съобщи пред съда Банев и упрекна прокуратурата в изборен асортимент на очевидци.
" Още при започване на процеса предизвестих прокуратурата за две свидетелки, които са тежко обвързани с престъпни лица, само че тя не го взе поради ", съобщи още той.
Бизнесмените Николай Банев и брачната половинка му Евгения бяха предадени от френските управляващи на проверяващия екип от Специализираната прокуратура на 6 декември 2018 година Наказателната отговорност на Николай Банев и Евгения Банева се ангажира за 7 закононарушения от общ темперамент. Според прокуратурата от 2005 година до задържането им в Ница Баневи източили четири предприятия, укрили десетки милиони налози и изпрали повече от 1 милиарда лева
Оказва, се, че доста от решенията, по които сме наказани в Страсбург, се повтарят.Това съобщи през вчерашния ден заместник-председателят на Българска социалистическа партия Крум Зарков по време на дебатите по годишния отчет на министъра на правораздаването по осъществяването на решенията на Европейския съд по правата на индивида по каузи против Република България за 2017 година
" Изискват се законови промени, с цел да бъдат преодолени. Затова би трябвало този отчет да бъде прегледан тук, с цел да можем вследствие от него да вземем нужните ограничения. Но след случилото се тази заран аз към този момент не мога да поддържа този отчет, тъй като нямам доверие в неговия смисъл ", съобщи Зарков.
Той напомни, че законопроектът за отговорността на страната и общините за вреди, препоръчан от Българска социалистическа партия, беше отритнат по-рано през днешния ден (6 февруари) от депутатите. Ставаше въпрос за предложение, според което общините следва да носят отговорност за породени вреди по анулирани от съда техни актове (наредби, заповеди и т.н.) даже в случай че вредите са настъпили до момента в който актовете още не са били анулирани. В момента, след тълкувателно решение на Върховния административен съд (ВАС) отпреди три години, практиката е, че не се търсят вреди, до момента в който съответният акт е бил в действие, тъй като до момента в който е бил в действие се е смятал за легален - нищо, че по-късно е анулиран като противозаконен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР