Ще съберем Изпълкома, където ще взимаме решения колективно. Изпълкомът ще

...
Ще съберем Изпълкома, където ще взимаме решения колективно. Изпълкомът ще
Коментари Харесай

Георги Иванов: Изпълкомът ще управлява българския футбол

Ще съберем Изпълкома, където ще взимаме решения групово. Изпълкомът ще бъде водещият орган, който ще ръководи българския футбол. Това съобщи новият президент на Българския футболен съюз Георги Иванов – Гонзо на първата си конференция след Конгреса в хотел „ Маринела “, съобщи кореспондент на БГНЕС. Бившият нападател на Левски завоюва с 235 гласа, оставяйки на второ място зад себе си Димитър Бербатов, който получи 181 гласа.


„ Това, което се случи, че завоювах по този метод, ме прави горделив, само че имам още по-голяма отговорност. Сега следва по-трудното. Трябва да създадем доста промени, да върнем доверието в институцията, с цел да можем да работим с страната и да помогнем на всички аматьорски и детско-юношески клубове. Да им се помогне с бази и терени за построяването на мощни български футболисти. Не съм мислил какво ще направя в понеделник. Ще съберем Изпълкома, където ще взимаме решения групово. Изпълкомът ще бъде водещият орган, който ще ръководи българския футбол “, стартира Гонзо.

На въпрос на БГНЕС по отношение на това дали ще призове почитателите да се успокоят и да му дадат време за промени, той отвърна: „ Не съм доста по апелите. Смятам, че с работа би трябвало да потвърдим, че заслужаваме да сме на това място. Аз поканих някой от екипа на Бербатов да влезе в Изпълкома. Съжалявам, че никой от тях не одобри. Аз към този момент споделих, че ще протегна ръка за обединяване. Феновете ще ни правят оценка по нашата работа. Нагледал съм се на апели. Искаме да създадем по този начин, че те да схванат, че смяната е пристигнала “.

„ Аз съм бил две години част от системата, видял съм и хубави, и неприятни неща. Смятам, че би трябвало да се отнесем с положителни думи към предходното управление. Ще създадем равносметка и ще стартираме малко по малко промени. Промените ще бъдат на база свършена или несвършена работа. Всички ще взимаме групови решения за бъдещето на българския футбол. През тези две години съм видял качествата на тези хора, решил съм, че тези хора са можещи и се надявам дружно с тях да реализираме тези резултати, които всички чакат от нас. Който има качества, той е останал в този Изпълком “, разяснява той имената в Изпълнителния комитет.

Едно от тях – Атанас Фурнаджиев, водещ на днешния Конгрес, съобщи, че е бил уверен след диалог с Иванов, че има смисъл да се завърне в Изпълкома, откакто преди години разгласи, че се отдръпва. „ Имах причина заради която се отхвърлих. В момента в лицето на новоизбрания президент, изслушах концепциите му за смяна, за работа в ДЮШ и взех решение с моя опит да го поддържа “.

Гонзо не пожела да разяснява готвените от почитателите митинги след избирането му за президент, казвайки, че за него е „ смешно и неточно “ да има неодобрение преди новото управление да е почнало работа. „ Не мога да разясня такива неща. Протести и недоволни постоянно ще има. Ние с работа ще покажем, че можем. От първия ден, в случай че някой стачкува, за мен е смешно и не е правилно. Ние още не сме почнали да работим, а някой към този момент стачкува. Първо би трябвало да се научиш да губиш. Ако някой не желае да поддържа нашите хрумвания, преди да ги е видял, мисля, че не е правилно. Този Изпълком ще взима решения за положителното на футбола и по никакъв метод няма да теглим към един или различен клуб. Има правилници, закони, устави, където всеки един клуб ще бъде по идентичен метод третиран, без значение от статута си. Затова желаех Изпълкомът да бъде без президенти “.

На въпрос на БГЕНС по отношение на възможни промени, включително отделянето на Професионалната футболна лига, някогашният състезател на Левски съобщи: „ Ние също имаме такава концепция, само че тя на този стадий не може да стане. Това би трябвало да стане поетапно. В момента не е подготвена за такава стъпка, само че имаме концепция по какъв начин ще се случи, след една или две години това ще стане “.

„ Илиан Илиев има цялостното ми доверие, той е назначен под мое управление, удовлетворен съм от неговата работа. Аз не правист и не съм влизал в елементи по отношение на ТВ правата. Когато се свика Изпълкомът, всички тези въпроси за ТВ права, структуриране на БФС и прочие ще се взимат от Изпълкома. Когато аз демонстрирах структурата, всички кутии са празни. Имаме време. Ще създадем разбор на тяхната работа и ще преценим кои да бъдат вицепрезиденти и така нататък Взимането на еднолични решения завърши “, безапелационен бе Гонзо и продължи:

„ За това сме избрали хора с престиж в обществото, с цел да може този развой и връзка с страната да бъде по-плавен. Ако тя не помогне и не работим с общините, който и да е президент няма никакъв късмет да оправи футбола в България. Да, има два кмета – чакаме те да оказват помощ и да са мост сред БФС и държавните институции. Всеки един, който има качества и мотивация да работи във футболния съюз. Ще работим с всички можещи и кадърни хора, без значение от екипа, в който са били. Всички работим за България. Обичам да работя с експерти, такива, които могат да създадат нещата да вървят напред. Тези клубове на идващия Конгрес би трябвало да бъде гласувано тяхното връщане “, сподели той и във връзка с изключените клубове от системата на БФС.

На въпрос на БГНЕС по отношение на това дали Борислав Михайлов ще има оттук-нататък Михайлов въздействие в ръководството на новия президент, Иванов сподели: „ Доколкото знам Борислав Михайлов към този момент не е президент. Аз съм човек, на който не могат да му кажат какво да прави. Двете години работа като механически шеф, в никакъв случай не ми е казвал да върша. Аз съм Георги Иванов, никой не може да ми подрежда. Ние не сме родственици с него “.

„ До юни месец ще имаме време да изберем качествените хора. Нали не очаквате да срутим цялото състезание? Целта е да създадем промени, които в дълготраен проект ще донесат триумфи на българския футбол “, добави новият президент и удостовери, че няма да пътува с националите за приятелския шампионат с присъединяване на Азербайджан и Танзания: „ Няма да пътувам с националния тим, има треньор, админ, Михаил Касабов се води още президент, тъй че той ще пътува с тях, имам им цялостно доверие “.

Той отговори и на спекулациите, че хора от обкръжението му са почнали да честват преди окончателния избор. „ Легнах си през вчерашния ден в 10 часа, имаше други хора, които ходеха по хотела. Не съм чествал от много време. За един месец обиколих съвсем цялата страна, на ръба на силите ми съм. Няма да чествам, ще се прибера и ще се наспя. Вътрешно чествам, само че в този момент ще се прибера и ще се наспя. Не е огромен проблем, че не вървиш на мачове, а каква работа вършиш. Аз поддръжката на Левски постоянно съм я усещал, дал съм доста. Но оттук-нататък всички клубове ще бъдат сложени на равна основа, тъй като това е професионално. Аз работя по този начин, а не на пристрастно “, приключи Георги Иванов. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР