Ще ремонтират бившата сграда на Софийски нотариат на Попа. В

...
Ще ремонтират бившата сграда на Софийски нотариат на Попа. В
Коментари Харесай

Реставрират сградата на стария Нотариат в центъра на София

Ще ремонтират някогашната постройка на Софийски нотариат на Попа. В момента тя се разрушава, а по фасадите ѝ е цялостно с драсканици от всякакво естество. Очаква се активността на КПКОНПИ да се реалокира в нея. Комисията е и притежател на постройката. Ремонтът ще коства към 3 млн. лева, средствата към този момент са планувани и заделени от централния бюджет.

Изпълнител на плана ще бъде " Реставрация " ЕАД, която е правоприемник на дирекция " Изпълнение " на Националния институт за монументи на културата, прецизира trafficnews.bg. Тя би трябвало да изготви капиталов план, да извърши строително-монтажни действия и консервационно-реставрационни работи, според направения от изпълнителя план, както и да упражнява контрол по време на строителството.

Общата стойност на контракта е 2,948 млн. лв. без Данък добавена стойност или 3,537 млн. лв. с Данък добавена стойност. Документът влиза в действие от датата на подписването му, а срокът за разработване на капиталовия план във фаза работен подобен е с дълготрайност 120 дни. Срокът за осъществяване на самото строителство е 369 календарни дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР