Ще разговарям всеки ден с български депутати, готови да служат

...
Ще разговарям всеки ден с български депутати, готови да служат
Коментари Харесай

Кирил Петков: Вярвам, че има хора в този парламент, които ще изберат България пред своя партиен лидер

" Ще беседвам всеки ден с български депутати, подготвени да служат на страната, а не на партийния си водач. "

Това споделя министър председателят Кирил Петков в особено видеообръщение, оповестено и във фейсбук на страницата на Министерския съвет.

" Държавата не би трябвало да бъде тласкана към неустойчивост поради подмолни сделки, нечестни схеми и политическо его ", прибавя той.

Още в сряда, когато Слави Трифонов разгласи, че Има Такъв Народ излиза от ръководещата коалиция, Петков отговори, че продължава да работи държавното управление на малцинството като разчита най-малко 12 депутати от " ИТН " да поддържат кабинета.

Днес, един от тях, Кирил Симеонов, заяви, че Кирил Петков го е потърсил за диалог. Депутатът особено посочи, че никой не му е предложил нито постове, нито пари. Последва незабавно коментар на шефа на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов на тематика предатели, които умират бързо, а Ива Митева се включи със забележка дали това е морално.

" Аз също имам вяра, че има хора с висок морал в този парламент, който ще изберат България пред своя партиен водач, изключително в случай че партийният водач е някогашен артист, който най-безотговорно взема решение да хвърля риск върху това държавно управление единствено поради персоналното си его “, декларира в обръщението си още Петков.

Петков показва опасения, че в случай че не бъде осъществена актуализацията на бюджета, пенсионери ще останат под прага на бедността поради инфлацията, а за бизнеса няма да има помощи за ток.

До края на годината следва да бъдат признати редица закони, без които парите по Плана за възобновяване и резистентност не могат да дойдат, предизвестява министър председателят.

Той заявява подготвеност за избори, в случай че такава е същинската воля на българския гласоподавател:

" От " Продължаваме промяната " не ни е боязън от избори, дори в противен случай. "

" Днес се видя, че сме на вододел - от страната на прозрачността, на грижата за хората или от страната на задкулисието, на корупцията.

" Ще продължава да работя с всички сили. Това, което наподобява като проблем през днешния ден, ще бъде опция на следващия ден ", приключва Петков.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР