Ще разгледаме някои от най-добрите суперхрани, подходящи за вегани, които

...
Ще разгледаме някои от най-добрите суперхрани, подходящи за вегани, които
Коментари Харесай

Най-добрите суперхрани, подходящи за вегани

Ще разгледаме някои от най-хубавите суперхрани , подобаващи за вегани, които обезпечено ще ви накарат да се почувствате като енергиен супергерой.

Когато се храните, с цел да подхранвате тялото си по този начин, както то заслужава, няма да сгрешите, в случай че добавите повече от суперхраните на веганите менюто си.

Запознайте се с някои от най-хубавите суперхрани за вегани, които обезпечено ще ви накарат да се почувствате прелестно.
Независимо дали към този момент сте опитни в приготвянето на питателни вегански ястия , или просто желаете да добавите повече растителна сила в чинията си, тези суперхрани са идеалният метод да подобрите работата си и да дадете на тялото си любовта, която заслужава.

Добре уравновесената веганска диета, която се състои от огромно многообразие от зеленчуци, плодове, бобови растения, зърнени храни, семена и ядки, към този момент е формирана от цялостен куп страхотни суперхрани, подобаващи за вегани. Може би към този момент обичате да консумирате някои от тях.
Суперхраните са извънредно питателни храни, които поддържат здравето ви. Но нито една храна не е лек за всичко.

Всъщност става въпрос за уравновесено и здравословно хранене, което включва храните, които дефинираме като суперхрани.Това включва както вегетариански, по този начин и вегански суперхрани. Но не, не трябва да изключвате други здравословни храни, в случай че не са такива, които сте решили да не ядете.

Ето листата с най-хубавите вегетариански суперхрани:

Леща и фасул

И лещата, и бобът са чудесни източници на желязо и фолиева киселина и съдържат огромни количества протеини, фибри и магнезий. Бобовите растения могат също по този начин да подобрят равнищата на холестерола, да намалят кръвното налягане и да предпазят от сърдечни болести. Поради високото си наличие на протеини те са превъзходен сурогат на животинските протеини при безмесни диети.

Къдраво зеле

Ако търсите суперсилен зелен зарзават, не е нужно да търсите друго с изключение на кейл. През последните няколко десетилетия известността на това зелено кръстоцветно растение внезапно набъбна, защото то съдържа доста витамини и минерали. Според изследванията единствено една купичка кейл доставя съвсем 3 грама протеини и 2,5 грама фибри, както и фолиева киселина, омега-3 мастни киселини, лутеин, фосфор, калий, цинк и калций, както и витамините А, С и К. Използвайте къдравото зеле в недопечен тип като зелена салата или го пригответе за пържене. Някои хора даже пекат или пържат зелето на фурна като здравословна опция на хрупкавия чипс.

Авокадо

Въпреки че наситените скотски мазнини запушват артериите и могат да доведат до сърдечни болести, проучванията демонстрират, че мазнините, които се съдържат в доста растителни храни, са потребни за здравето ни. Например авокадото е с високо наличие на мононенаситени мазнини, които са значими за поддържане на здравия тип на кожата и косата.
Освен това мононенаситените мазнини могат да понижат риска от развиване на сърдечни болести. Авокадото също по този начин е с високо наличие на калий, витамин К, витамин Е и фолат. Нарязаното авокадо е вкусно допълнение към съвсем всеки сандвич или салата.

Спанак

Спанакът е отлична суперхрана с доста здравословни свойства. Той съдържа високи равнища на витамин А, магнезий и желязо, което го прави превъзходен за набиране на значими витамини и минерали.

Спанакът също по този начин е с високо наличие на антиоксиданти, които могат да оказват помощ за понижаване на възпаленията и за поддържане на здрава кожа и коса. За да се възползвате от всички преимущества на този цялостен с хранителни субстанции зарзават, за какво не опитате купа гореща спаначена чорба? Тя е вкусна, питателна и сигурно ще задоволи вкусовите ви рецептори.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР