“Ще разчитаме на партиите от четворната коалиция за формиране на

...
“Ще разчитаме на партиите от четворната коалиция за формиране на
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: Разчитаме на разум от страна на ИТН, залогът е преодоляването на кризите

“Ще разчитаме на партиите от четворната коалиция за образуване на държавно управление.” Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и секретар на ПГ на “БСП за България” Ирена Анастасова в ефира на Euronews Bulgaria.

“Първо ще уточним политиките, ще забележим дали всички обединения, с които ще седнем да преговаряме за държавно управление ще припознаят програмата, която беше направена единствено преди 2 седмици, и чак тогава ще се приказва за имена”, посочи тя.

По нейните думи позицията на Българска социалистическа партия е кабинетът да е политически, а не експертен, с цел да се носи ясна политическа отговорност.

“Демократична България” са сериозен и предвидим сътрудник. Ние имаме с тях своите идеологически разлики, правили сме взаимни отстъпки, само че държат на думата си по този начин, както ние държим на думата си. Работихме добре с тях и се надяваме да продължим”, сподели още Анастасова.

Според нея сплотяващото някогашната управническа коалиция е била битката корупцията и остарелия модел на ръководство и това би трябвало да продължи и отсега нататък.

“Това държавно управление колкото да стартира, а единствено в рамките първите три месеца сме преди всичко в Европа по растеж на производството. Това е вследствие на спрени кранчета и кражби”, уточни Ирена Анастасова.

“Надявам се на разсъдък от страна на “Има подобен народ”. Те пристигнаха в политиката на гребената на вълната за битка с корупцията. Ако желаят да отидат в небитието като политическа мощ, ще се откажат. Но аз не считам, че това ще се случи. Трябва да се сниши и тонът на нелицеприятните диалози сред “Продължаваме промяната” и “Има подобен народ”, тъй като залогът не е оцеляването на едната или другата политическа групировка, а залогът е превъзмогването на сериозните рецесии пред България”, разяснява националният представител от левицата.

По отношение на доставките на газ, Анастасова уточни, че в управническата стратегия е записано да се договаря с всички снабдители. “Трябва да реализираме договореност за дълосрочни и сигурни доставки на съперници цени, без значение кой е доставчикът. Може да е Русия, може и да е различен производител. Не изключваме договаряния за съветски газ”, акцентира тя.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР