Ще проявим търпение, посочи бившият премиерНамесва се конгрес на ЕНП

...
Ще проявим търпение, посочи бившият премиерНамесва се конгрес на ЕНП
Коментари Харесай

На 8 март решават съдбата на сглобката

Ще проявим самообладание, уточни някогашният министър председател
Намесва се конгрес на ЕНП в Букурещ 

Ясна стратегия по дати за бъдещето на сглобката разписа водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, като нейният край се обрисува на женския празник - Осми март. След като политически анализатори дефинираха пред “Труд news ” положението на сглобката като страдащо от “дифицит на любов ”, някогашният министър председател уточни, че чака на 8 март да е ясно дали сътрудниците ще изгладят връзките си или се отива на избори.

“ППДБ към този момент са в предизборна акция. Ние сме Партия за европейското развиване на България. Европа работи с съдружно съглашение, а не със сглобка. Ние ще проявим самообладание, на 5 март ще показва на партията съдружното съглашение, на 6 март ще го дам на сътрудниците от ППДБ да го четат. След това имаме конгрес на ЕНП в Букурещ. И на 8 март, в случай че сме се разбрали, вървим напред, в случай че не сме се разбрали - отиваме на избори ”, съобщи в коридорите на Народното събрание Борисов.

Той акцентира, че партията му умерено и търпеливо ще опита да преглътне предизборната акция на ППДБ.
“Споразумението ще бъде за Министерски съвет, регулатори, правосъдна система. Сега всички министри са техни и не ги интересува. Ако вярно разбирам, новите парламентарни избори ще бъдат поради регулаторите ”, сподели Борисов и добави, че няма пояснение за нахалството на ППДБ.

Лидерът на ГЕРБ разяснява и поисканата оставка на министъра на защитата Тодор Тагарев, който пък отхвърли да я даде. “От всичко, което разбрахме през вчерашния ден (б. а. Сряда), господин Тодор Тагарев не е приключил и 1/5 от работата, която Народното събрание му е дал да свърши с един размах. Не могат да ни убедят, че си е приключил работата. Ако настояват противоположното, да си намерят други 69 депутати ”, ядоса се Борисов.

“Разбрах, че външно е отговорно за ръкавиците, заместниците му за несвършената работа, а той носи отговорност само да се снима в Елисейския замък ”, приключи той.

На собствен ред министър председателят Денков побърза да кажа, че ППДБ не желаят избори. “Докато не видя писмения текст от страна на ГЕРБ, не мога да разясня. Ако той съдържа гаранции това да се случи, ще продължим нататък. Но в случай че се окаже, че се опитваме още веднъж да бутаме настрана битката с корупцията, което се е случвало в предишното, а бих споделил, че и сега се случва - не работи добре правосъдната система, Комисия за защита на конкуренцията, в прокуратурата има проблеми... до момента в който не решим тези проблеми, няма по какъв начин да продължим напред все едно че всичко е наред ”, сподели той.

На 8 март ще разберем дали ПП-ДБ са разбрали къде са, или са дечица в детска градина. Ако са рационални хора, съществени политици, няма да хвърлят страната в рецесия, ще си създадат очевидна коалиция, с цел да няма нищо прикрито и мрачно, акцентира от своя страна и съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски в коридорите на Народното събрание.

Досега неведнъж от страна на ППДБ и персонално от Николай Денков беше заявано, че той ще подаде оставка на 6 март според съглашението за ротацията. Както “Труд news ” писа, освен това състояние държавното управление на процедура ще продължи да работи, защото оставката би трябвало да бъде гласувана и призната от Народното събрание.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР