Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да

...
Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да
Коментари Харесай

Готвят организацията на Лято 2023 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща

Ще продължим да работим градивно с всички вас, можете да разчитате на мен, акцентира проф. Мария Нейкова

Областният шеф на Бургаска област проф. Мария Нейкова провежда среща с кметовете на общини и ръководителите на Общинските препоръки в района по отношение на идния летен сезон. На нея участваха още шефовете на териториалните дирекции на Министерство на вътрешните работи, РЗИ и ОДБХ. Тема на срещата бяха още и идните избори 2 в 1 - за народнипредставители и евродепутати.

Най-общо кметовете споделиха, че проблемите им са свързани най-много с неналичието на положително взаимоотношение, качествена междуселищна инфраструктура, неналичието на дежурни екипи от страна на ВиК сдружението и ограничение загубите на вода разследване на повреди по водопроводната мрежа.

Кметът на Община Бургас Димитър Николов подчертава върху предпочитания Южен обход на к-с „ Меден рудник “, разрешаване на казуса със свлачището на алеята към кв. Сарафово и споразумяване на имотния проблем сред страна и община, с който ще се притегли огромен задграничен вложител.

Кметът на Община Айтос Васил Едрев прикани за намиране на позволение за построяването на обходния път на Айтос, който ще изведе товарния трафик от града, което в допълнение ще реши и казуса с автомобилните тапи и  в прилежащата община Руен. За обходен път упорстват и от администрацията на Община Карнобат.

Кметът на Община Средец Иван Кичев сложи тематиката за безводието в Странджа, противозаконната сеч и противозаконното строителство от ромската общественост в общината – проблеми, с които общината поставя старания да се оправя, само че и търси подпомагане от държавните териториални структури.

При миналогодишните наводнения община Царево пострада най-вече. Нанесените вреди от проливните дъждове са за десетки милиони лв.. Заместник-кметът на общината Георги Стоянов показа, че към момента се оправят с последствията от наводнението и най-много с възобновяване на отнесената пътна и мостова инфраструктура от пороите. На дневен ред е справяне и с противозаконното къмпингуване и обезопасяване на свлачищните процеси на Централен плаж – Царево.

От Община Сунгурларе обявиха, че наред с общите проблеми, присъщи за всички общини, при тях има остра потребност от най-малко още една или две коли за спешна помощ, осигуряваща Бърза помощ, както и обезпечаващ медицински личен състав. Към сегашния миг те разполагат с една кола за спешна помощ и е извънредно незадоволителна за региона, който покрива. Областният шеф предложи добра процедура, открита в други общини, които поемат образованието на студенти от съответната община и след завършването им се назначават незабавно на работа.

Директорът на ОДМВР старши комисар Емил Павлов заяви, че е основана нужната организация както за идните избори за евродепутати и народни представители, по този начин и за застраховане сигурността през летния сезон. По курортните градове ще има командировани служители на реда от Полша, Чехия и Германия, както и 428 чиновници от вътрешността на страната, които ще подкрепят локалните чиновници на ОДМВР в справяне с битовата престъпност, свеждане до най-малко злоупотребите на идните избори, застраховане на пътната сигурност и обезпечаване на спокоен летен сезон.

Директорът на РЗИ рапортува, че няма заплаха от епидемиологична конюнктура в област Бургас за което и да е вирусно заболяване.

Всички присъстващи поздравиха проф. Мария Нейкова с встъпването й в служба, като обявиха, че, познавайки стила й на работата, са уверени в доброжелателното съдействие и намирането на общия път към разрешаването на проблемите.

„ Винаги можете да разчитате на мен и на сътрудниците ми от Областна администрация Бургас за подпомагане, бърза връзка и положително взаимоотношение в посока развиването на общините и област Бургас. Ще продължим да работим градивно “, съобщи регионалният шеф проф. Мария Нейкова.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР