Ще продължи ли работата си Силвано Пранди като треньор на

...
Ще продължи ли работата си Силвано Пранди като треньор на
Коментари Харесай

Пранди проговори за първи път след оставането му начело на България

Ще продължи ли работата си Силвано Пранди като треньор на националния ни тим по волейбол след изискванията, които управлението на Българската федерация по волейбол (БФВ) му сложи? Ето отговорите на този и други въпроси персонално от италианеца.

- С тимовете на Франция и на Словения отборът на България игра на това европейско състезание, а тези два състава дружно със съставите на Полша и Сърбия, ще си разпределят медалите. Защо отборът на България не е като тях и какво би трябвало да се направи?

- По сложният въпрос е какво би трябвало да се направи? Трябва да се направи добър и еднороден състав от играчи на високо равнище, с които да се работи по верен метод месеци и може би сезони наред. А за какво България не е като първите четири тима на Европа? Мисля, че някои от тези тимове като техническо качество са на едно напълно международно равнище.

- През последните дни в България се разяснява доста за играчите, който вие изключихте от националния тим. Предстои олимпийска подготовка, ще намерят ли място в състава състезателите, които бяха освободени?

- Да, могат да се върнат, по този начин както и други играчи, които не откриха място в листата от 14 състезатели както за олимпийската подготовка във Варна, по този начин и за европейското състезание. България ще се показа през януари следващата година на олимпийската подготовка в Берлин с най-хубавия тим, който тогава може да бъде формиран.

Следователно, тези играчи които покажат в месеците дотогава най-хубави качества, ще бъдат извикани за присъединяване в този финален олимпийски квалификационен шампионат.

- Този шампионат дава единствено една квота, а конкуренцията ще е доста мощна. Как би трябвало да се подходи към него освен психически предвид на бъдещето?

- Да, надпреварата ще е доста мъчно, само че въпреки това олимпийският волейболен шампионат не е най-силният в света. Той e с внушителен темперамент за присъединяване на тимове от всички континенти. А Европа е най-силният континент поради огромния брой на положителни тимове и тя ще бъде ощетена, тъй като някои от тези тимове ще си останат у дома.

Това е проблем, прочут от години, само че МОК държи на тази система и на олимпийските игри да вземат участие малко тимове от висок сан. Ние с тима на България имахме огромна опция за това през август във Варна, само че за жалост не успяхме в мача против Бразилия.

Сега ще би трябвало да използваме тази спомагателна опция, знаейки, че ще е доста мъчно, тъй като от 8 тима един ще отиде в Токио. Трябва да се подготвим по най-хубавия метод и да се образува най-силния вероятен и във форма състав за месец януари и след това да поставим старания да спечелим всичките 5 мача./БНР
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР