Ще продължи акцията срещу пияни и дрогирани шофьори, така че

...
Ще продължи акцията срещу пияни и дрогирани шофьори, така че
Коментари Харесай

Проверки срещу пияни и дрогирани шофьори в цялата страна

Ще продължи акцията против пияни и дрогирани водачи, тъй че водачите да не потеглят на път, в случай че са пили алкохол или са приемали наркотични субстанции, предизвестяват от Пътната полиция .  В четири града на страната София, Пазарджик, Благоевград и Русе инспекциите са взаимни с Петролната и газова асоциация.

На доста бензиностанции в страната ще бъдат сложени стационарни апарати за тестване за алкохол. Освен това водачите ще могат да си вземат и еднократни тестери, които могат да употребяват преди потегляне и сами да преценяват дали да забавят пътуването си или да поверят ръководството на различен.

В случаите, в които водачът шофира след приложимост на алкохол – при концентрация от 0,5 до 1,2 на 1000 срокът на отнемане от права за ръководство на МПС е до 12 месеца, а глобата -до  1000 лева.  Ако водачът ръководи транспортно средство при централизация над 1,2 на 1000- се наказва с отнемане от свобода  до три години. В дните, в които се планува скупчване на хора към храмовете, е основана организация, която да улеснява пешеходното придвижване към тях.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР