Ще продължаваме упорито да настояваме властта да си тръгне максимално

...
Ще продължаваме упорито да настояваме властта да си тръгне максимално
Коментари Харесай

Арман Бабикян: Който и да е от ГЕРБ на мястото на премиера ще му е пионка

" Ще продължаваме настойчиво да настояваме властта да си тръгне оптимално бързо, с цел да останем по-малко небогати и ограбени ". Това съобщи Арман Бабикян в изявление по Българска национална телевизия.
Запитан дали има терзание в лагерите на протестиращите, изключително след случилото се предходната седмица, той сподели, че точно поради офанзивата на полицията, има съмнение. Атаката по палатковите лагери, която беше разпоредена е нещо, което не се е случвало от 30 години в България - нито при Луканов, нито при Виденов, означи той. " Аз персонално си го изяснявам с нелепост, обаче хората не си го изясняват с това, а с отвращение да бъде сдадена властта и притискане на кокала до последно. Така си го изясняват хората. Лично аз с нелепост си го изяснявам ", добави Бабикян.
Той е безапелационен, че протестиращите няма да правят отстъпка. Няма вменяем човек, в това число измежду феновете на ГЕРБ, който да счита, че втори, трети или 33-ти човек от ГЕРБ, комплициран на мястото на министър-председателя Борисов ще бъде нещо друго, с изключение на пионка на Борисов. Няма подобен нито измежду феновете му, нито серд опоненстите му ", акцентира Бабикян. Той е безапелационен, че е заблуда да се счита, че някой подложен на мястото на Борисов ще води  смела и дистанцирана политика от настоящия режим.
Според Бабикян гаранцията за смяната е пробуденото гражданско общество. " Когато става дума за базови полезности в България свързани с демокрацията, справедливостта, законносттаа, няма значение на кой завършек на политическото ветрило си обожател ", акцентира той.
Протестът е напълно цивилен,  запазва гражданския си темперамент и хората по тази причина са на улицата, посочи още Бабикян. " фундаментите на страната са изкъртени. тук се лъже и се краде необмислено и се ръководи по метод, по който се е управлявало преди 30 години ", уточни той, сравнявайки ръководещите с Българска комунистическа партия.
Тези хора ще упорстват за своите претенции и които и да е политици, които желаят да срещнат доверието им, ще би трябвало да предложат промени, които са желани през днешния ден на улиците и площадите в България и цяла Западна Европа. Ако те не отидат при дневния ред на жителите, толкоз по-зле за тези политици.
" Преди бяхме пияници, маргинали, асоциални детайли ", описа Бабикян, цитирайки " Работническо дело " и направи паралел с сегашното: " Това се случва и сега – лумпени, тулупи и всевъзможни такива боклуци.. “ и заключи: " Само в периметъра на обзора ми има тротоарен капацитет, който неведнъж надвишава Министерски съвет ".
" Граждани против жители е желанието на властта ", безапелационен е Бабикян. " Няма жители против жители. Тези които са там са по-активните или тези, които физически могат да са там. Тази власт е централизация на идиоти, която се пробва да спре хората да изразят гражданските си права ", разяснява още той.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР