Ще приемат ли детето ми в държавна ясла или детска

...
Ще приемат ли детето ми в държавна ясла или детска
Коментари Харесай

Магия, математика или късмет: Ще бъде ли прието детето в ясла или в градина?

Ще одобряват ли детето ми в държавна ясла или детска градина?

Този въпрос вълнува хиляди родители дни преди огромното класиране за 2023 година

До 12 часа на 11 май 2023 година майки и бащи подреждат мечтаните детски ясли и градини в системата, като за задачата би трябвало да се направи профил или регистрация в уеб страницата - ИСОДЗ Първо главно управление (на ДС) и І клас (sofia.bg)
 

Новите правила

Имайте поради, че има нови правила и промени в точките и през 2023 година И това излиза наяве в новата Наредба за банкет на деца в общинските независими детски ясли, детски градини и в подготвителните групи в общинските учебни заведения на територията на Столична община.

Решение № 121 на Столичния общински съвет (СОС) от 23.02.2023 година е оповестено на уеб страницата на СОС на 02.03.2023 година, като съгласно него са направени следните промени в точките:
Постоянен адрес на един от родителите или на детето на територията на Столична община, който не е променян през последните над 3 години, към този момент ще носи 5 точки за банкет в детска градина, а не 4 точки, както до момента.

Ако непрекъснатият адрес е сменян през последните от 1 до 3 години, ще се дават 4 точки вместо 3 точки.

Ако непрекъснатият адрес е променян през последната 1 година - 3 т., а не 2 т.

Как да подреждаме стремежи мъдро?

Има цели наставнически групи с хиляди членове в обществените мрежи, които се питат това. Някои родители основават специфични общодостъпни калкулатори, които да покажат до някъде шанса за банкет в мечтана ясла или детска градина. Други изготвят екселски таблици, с които наблюдават къде е най-удачно и допустимо детето им да бъде признато, написа Дарикнюз.

Ако не одобряват детето?

Има ли какво да се направи, в случай че не одобряват детето ни на първо класиране (пък и на идващите междинни)?

Компенсации за неприети деца: Поради дефицита тук-там в държавните детски ясли и градини, на доста родители се постанова да търсят алтернатвини разновидности за предучилищно обучение. Най-често това са частни детски градини или детегледачки. От 2022 година страната отпуска отплата за децата, неприети в държавни или общински детски ясли, градини и учебни заведения, с цел да помогне до някаква степен с разноските, свързани с развъждане, образование и образование.

Проектът „ Родители в претовареност “: Отново започва и планът „ Родители в претовареност “ към Агенция по заетостта, оповестяват от Министерство на труда и обществената политика. Проектът цели да обезпечи по-добър баланс сред професионалния и персоналния живот на самотни, многодетни родители и на тези с дребни деца посредством обезпечаване на благоприятни условия за полагане на грижи за развъждане на деца и посредством услуги за улеснение достъпа до претовареност. Той бе прекратен през 2021 година, само че ето, че още веднъж родителите могат да аплайват, осведоми Дарикнюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР