„Ще приема истината, каквато и да е тя. Но нека

...
„Ще приема истината, каквато и да е тя. Но нека
Коментари Харесай

Бащата на Иван, задържан за убийството на 11-годишната Никол: Нека ми докажат с факти, че синът ми е убиец


„ Ще приема истината, каквато и да е тя. Но дано ми потвърдят с обстоятелства, че синът ми е палач. Аз съм сигурен, че не е! Във съдбовната неделя го закарах с колата до жилището ни в ж.к. „ Меден рудник “ и го оставих там, след което се върнах в село Братово. Той е излязъл след това да играе пред блока, бил е с едни остарели чехли, тениска и къси панталони. Вечерта си е лежащ със същите облекла. А за какво по тях е нямало кръв? “.

Това съобщи пред burgas.info Димитър Иванов – татко на Иван, арестуван за убийството на 11-годишната Никол. Зверското закононарушение, което безусловно взриви Бургас, стана предходната неделя, няколко часа, откакто бащата е завел момчето до Бургас. Мъжът живее в близко село – Братово, защото е пенсионер, само че работи в региона като надзирател нощно време. През деня Иван, дружно с тяхно близко дете, е бил в селото на посетители при татко си. Около обяд Димитър с колата закарал двете момчета до „ Меден рудник “, като по пътя не е чул да си уговарят срещи или пък да приказват по телефона. „ Вчера отидох в ареста на рандеву. Още като влязох и Иван ми направи жест с ръка, че обвиняванията против него не са правилни. Каза ми малко: „ Не съм аз “, съобщи бащата.

Той трепери от ужаса и на няколко пъти се разплака от нерви. „ В началото, когато жена ми ми заяви, че Иван е арестуван, реагирах относително обикновено, тъй като това е неприятно, само че не чак толкоз, колкото се оказа по-късно. Не знаех повода за арестуването му. А след това като ме извикаха в полицията и ме попитаха по какъв начин съм със сърцето и ми оповестиха за ножа, за скарването за наргиле и напряко се разтреперах. Иван не носи ножове, нито пък пуши наргиле “, твърди бащата, който проговори за първи път след ужаса.

Според него Иван е положително дете, играе си с всички. „ Как ще отиде и ще убие някого? Как няма да има капка кръв по тениска, по чехлите му? Той ще върви като кученце след служителите на реда “, сподели Димитър. Бащата на Иван съобщи, че той няма психиатрично заболяване, воден е бил един път на обзор. „ Той не учи, не възприема материала бързо. Нали знаете – има двойкаджии и тройкаджии, Иван е от тях. Имаше проблеми с очите, с говора, ходихме на логопед. Преодоля го това. Той даже не желае да си върже обувките, не яде - ни домат, ни краставица, ни супи. Нож не пипа в кухнята. Иначе е трудолюбив “, сподели още бащата.

„ Не 99, а 100% съм сигурен, че не е той килърът. Иван даже и да се ядоса нещо, няма да удари никого. Те него бият. Да потвърдят, че е той е нарушителят. Истината е значима. Аз съм сигурен, че не е “, съобщи Димитър. В понеделник Апелативният съд ще гледа настояването на фамилията на Иван за смяна на мярката му за неотклонение. Адвокатът му Стоян Иванов ще упорства за домакински арест.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР