Ще превърнем Турция в един от центровете за здравни услуги

...
Ще превърнем Турция в един от центровете за здравни услуги
Коментари Харесай

Ердоган: Ще превърнем Турция в световен център за здравни услуги

Ще превърнем Турция в един от центровете за здравни услуги в международен мащаб. Надяваме се, че през идната година страната ще обслужва 1,5 млн. пациенти и концепцията е да получи 10 милиарда $ доходи от международния пазар на здравни услуги ", съобщи Реджеп Тайип Ердоган по време на откриването на Центъра за просвета, технологии и проучвания в влиятелния университет " Богазичъ " в Истанбул.

Като акцентира смисъла на вложенията на страната в бранша на опазването на здравето, Ердоган съобщи: " В предишното нашите жители отиваха в чужбина за диагностика и лекуване, а в този момент от целия свят милиони пациенти идват в нашата страна и харчат милиарди долари за лекуването си. "

Според него обаче не е задоволително да се строят лечебни заведения, " би трябвало също по този начин да се създават и създават здравно съоръжение и системи ".

Той сподели още, че Турция се намира във втората фаза на развиване на своите здравни заведения.

" Надявам се, че (в тази фаза) ще съсредоточим силата си върху създаването на това здравно съоръжение ", сподели той.

Турция се трансформира в главен състезател на международната сцена на здравния туризъм, като притегля десетки хиляди хора от целия свят, множеството от които от Европа, а приходите доближават над 1 милиарда $. Турската промишленост за здравни услуги е обслужила повече от 640 000 души от други страни, като 400 000 от тях са европейци, за предходната година.

Данните на Турския статистически институт (TÜİK) демонстрират, че 388 000 чужденци са посетили Турция за здравен туризъм, а приходите са възлизали на 550 млн. $, напомни Алагьоз и добави, че през 2021 година броят на посетителите съвсем се е удвоил до 642 000 души, а приходите са се покачили до 1,05 милиарда $. Повечето чужденци посещават Турция за пластична хирургия, трансплантация на коса, сърдечносъдова хирургия, стоматология, ортопедия, лекуване на рак и ин витро оплождане.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР