Ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове над западните райони

...
Ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове над западните райони
Коментари Харесай

Слънчево време със сутрешни мъгли

Ще доминира слънчево време . В утринните часове над западните региони ще има ниска облачност, в обособени региони и мъгла. След обяд от запад ще стартира нарастване на облачността. Ще духа слаб до сдържан юг-югозападен вятър. Минималните температури ще бъдат сред минус 6° и минус 1°, в София – към минус 4°, по Черноморието - от 0° до 4°, а оптималните - сред 5° и 11°, в София – към 8°.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб, по северното крайбрежие – сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 6° и 9°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще доминира слънчево време. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има над западните региони. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен югозападен вятър, температурите ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра – към 1°.

В четвъртък облачността ще е най-вече забележителна, тук-там ще превали слаб дъжд. В източните региони югозападният вятър ще се усили и дневните температури ще доближават 15-16°. В Западна България ще се задържи съвсем безшумно и там в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска облачност, а дневните температури ще са до 5-7°.

В петък облачността ще е променлива, по-често забележителна, на обособени места със слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад, по-късно след обяд - от северозапад и ще стартира да нахлува леден въздух, който в събота ще обхване цялата страна. Вятърът ще стане от изток-североизток. Ще бъде облачно, с превалявания най-вече от сняг, в Южна България изначало от дъжд , само че и там бързо ще минава в сняг . Има нараснала възможност тук-там количествата да са обилни, ще се образува и нова снежна завивка. В Централна Северна и Североизточна България, както и по планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще са с дребен дневен ход, близки до нулата.

В неделя още от сутринта преваляванията ще отслабнат и стопират. Ще бъде студено, в източната половина от страната - към момента и прохладно. В понеделник вятърът ще отслабне, в Югозападна България и ще стихне. Минималните температури ще бъдат сред минус 12° и минус 7°, а оптималните - към 0°. Облачността ще е раздрана, тук-там до най-вече слънчево. По-късно след обяд, със слаб южен вятър ще стартира стопляне .
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР