Ще премахнем зеления сертификат за вътрешна употреба при постигането на

...
Ще премахнем зеления сертификат за вътрешна употреба при постигането на
Коментари Харесай

Премиерът обеща да махне зеления сертификат при две условия

Ще премахнем зеления документ за вътрешна приложимост при постигането на два критерия: имунизация от 60% с две дози и в случай че заетостта на всички интензивни кревати в страната падне до и под 5%. При повишаване на двете стойности, зеленият документ още веднъж ще бъде върнат. Това заяви министър председателят Кирил Петков в петък на брифинг за осъществяването на ограниченията за превъзмогване на новата Covid вълна и настоящото положение на здравната система дружно със здравният министър Асена Сербезова и основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

" Това обаче са все още оферти, които занапред следва да обсъдим в идващите дни”, разгласи Петков.

Добрата вест е, че към този момент разновидността " Омикрон " не води до доста високи равнища на претовареност на интензивните кревати, заяви още министър председателят. Той даде образец, че при ръководство на епидемията по старите критерии страната към този момент трябваше да бъде затворена и по тази причина индикаторът за натовареност на интензивните кревати се е оказал по-правилен.

Премиерът заяви, че район 1, който включва София -град, София - област и Благоевград се чака след 5 дни да влезе в стадий 3 на пандемичния проект, както и Регион 5, който включва област Ямбол, което постанова стягане на противоепидемичните ограничения.

По-рано софийският действен щаб към този момент: прекосяване на онлайн образование на част от огромните възпитаници, както и работа с вечерен час и понижен потенциал за заведенията.

Очаквайте детайлности.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР