Ще предложим увеличение на минималната работна заплата. Не е редно

...
Ще предложим увеличение на минималната работна заплата. Не е редно
Коментари Харесай

Сачева: Обмисляме увеличение на минималната работна заплата и на пенсиите

Ще предложим нарастване на минималната работна заплата. Не е редно единствено служащите и страната да одобряват тежестта на рецесията. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ общественият министър Деница Сачева. 

„ Разговорите ни за пенсиите предстоят. Те ще се проведат на съдружния съвет. Имаме подготвеност както да продължим мярката с 50 лева, по този начин и да създадем оферти за преизчисляване на пенсиите с приходите от 2015 година “, добави тя. 

Сачева посочи, че има два-три разновидността, които се разискват, само че кой ще се одобри е въпрос  на политическо решение

„ Моето виждане като обществен министър е, че е по-добре да създадем преизчисление на пенсиите, като се резервира справедливостта и структурата на пенсионния модел “, добави тя. 

„ В момента даваме към 106 млн. за тези 50 лева добавки. Това е към 1 милиард и 200 милиона лв. годишно – със същата тази сума биха могли да бъдат преизчислени пенсиите на съвсем 1 милион и 100 хиляди български пенсионери, тъй че да се направи баланс сред пенсиите на хората, които са се пенсионирали след 2015 година и тези, които са се пенсионирали преди този момент “, изясни общественият министър. 

След като водещият Антон Хекимян я пита дали е обикновено да бъдат влачени и извеждани протестиращи майки от Народното събрание, Сачева сподели, че доста неща, който се случват напоследък, не са такива, каквито е всекидневно да са. 

„ Не е обикновено да призоваваш за съблюдаване на закона, а с дейностите си да показваш, че искаш безредица. Не може да се желае господство на закона и в същото време да се нарушава непрестанно “, акцентира тя.

„ Политическата корист с идеите с хората с увреждания възмущава всеки разумен българин. Тези, които имат политически упоритости, само че не декларират съответни хрумвания за това какво да се направи за хората с увреждания, ги употребяват за това да са пред медиите и да подобрят своя рейтинг “, съобщи министърът. 

„ Целта е провокация. Предизборната акция (б.а. за Мая Манолова) стартира прекомерно рано. Ще сме очевидци на доста такива провокации “, добави тя.

„ Не се разисква вид за подаване на оставка, а се преглеждат тематики, които са от публичен интерес, какъвто е Изборния кодекс, плана за нова конституция, актуализацията на бюджета и плана за макрорамката за идната година “, посочи Сачева. 

„ С плана за нова Конституция не печелим време. То е несъмнено от Конституцията и се назовава мандат “, добави тя. 

„ Не мога да направя връзка с гласовете на „ Воля “ за нова Конституция и концесията на плаж във Варна, защото е оповестена още при започване на годината и има периоди, които се съблюдават “, съобщи министърът.

Тя разяснява думите на Христо Иванов, че Борисов ще бъде махнат като Орешарски, когато Движение за права и свободи решат да пернат чергата под краката му. „ Не считам, че ще стане по този начин. Решението за това кой ще е идващия министър председател ще се вземе на идващите парламентарни избори, които ще са през март “, съобщи Сачева. 

„ Христо Иванов много постоянно загатва моето име, само че не мога да му отвърна със същото защото не е в мислите ми. Разговорите с мирис на яхния не са мой специалитет. Опитът да заеме героична поза, когато е дезертирал от отговорност, не ми прави усещане. Оставката му като министър на правораздаването бе израз на дезертиране, както и отхвърли на Радан Кънев да заеме поста ръководител на Правната комисия. Това щеше да им даде късмет да вършат по-добри промени “, добави тя.

„ За тях обаче явно политиката е за лъскане на его. При мен не е по този начин. Моето его от дълго време е задоволено “, сподели още Деница Сачева. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР