Ще предложим на Министерския съвет да се обяви форсмажор заради

...
Ще предложим на Министерския съвет да се обяви форсмажор заради
Коментари Харесай

Нинова предлага обявяване на форсмажор заради войната

Ще предложим на Министерския съвет да се разгласи форсмажор поради войната, с цел да се облекчи българския бизнес. Така ще могат да се предоговарят контракти за доставки, да се отсрочват неустойки и да се отсрочват периоди. Това съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова по време на икономическата комисия в Народното събрание.

Форсмажор се афишира за избран период - като сега става въпрос за времето от 24 февруари, когато стартира войната, до март.

Документът е подготвен и сега върви на междуведомствено координиране, като се чака да се гласоподава на Министерския съвет другата.

Нинова кза още, че нашите търговски стопански служби в чужбина изследват сега благоприятни условия за различни трасета и страни за доставки на артикули, които са се вдигнали доста като цена.

Също по този начин от земеделското министерството към този момент са подали информация към Брюксел, че сме подготвени при усложняване на ситуацията да се спре износа на зърно от България. Към момента износът не е спрян.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР