Ще предложа на прокуратурата докладът за Осемте джуджета“ да влезе

...
Ще предложа на прокуратурата докладът за Осемте джуджета“ да влезе
Коментари Харесай

Министър Славов за доклада за "Осемте джуджета: Има тежки нарушения на прокуратурата

" Ще предложа на прокуратурата отчетът за „ Осемте джуджета “ да влезе в днешните разисквания на Висш съдебен съвет. Това, че този отчет е държан някъде три години, говири за тежки дисциплинарни нарушавания за управлението на прокуратурата. " Това съобщи правосъдният министър Атанас Славов. Според него отчетът демонстрира, че кабинетът се движи в вярната посока.

Доклад от 22 страници за „ позволени груби престъпления “ от двама наблюдаващи прокурори от закритата към този момент Специализирана прокуратура по проблема „ Осемте джуджета “ беше получен през вчерашния ден във Висшия правосъден съвет.

От него излиза наяве, че нарушаванията са осъществени от двама наблюдаващи прокурори от закритата към този момент спецпрокуратура

Докладът е изпратен до правосъдния съвет от краткотрайно изпълняващия длъжността основен прокурор Борислав Сарафов. Документът е направен от прокурор от Върховната прокуратура още през месец юли 2020 година, само че по него три години не е имало никакви дейности от страна на бившето управление на държавното обвиняване, отпред с Иван Гешев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР