Ще правим българска авиационна школа. Това е голямата цел: не

...
Ще правим българска авиационна школа. Това е голямата цел: не
Коментари Харесай

Генерал Константин Попов: Българската авиационна школа - постижима мечта

”Ще вършим българска авиационна школа. Това е огромната цел: освен военни летци, освен цивилни, а школа - метод на мислене на прогресивна и просперираща страна ”, съобщи в Долна Митрополия военачалник о. з. Константин Попов, ръководител на Парламентарната комисия по защита и някогашен шеф на защитата. ”От 1 януари ще има Висше военновъздушно учебно заведение в Долна Митрополия с потенциал, фрагменти, организация, правилници и идната година - банкет ”, посочи той след изнесено съвещание на комисията във факултет ”Авиационен ” на НВУ ”В. Левски ” и във Военновъздушната образователна база, съобщи Българска телеграфна агенция.
Депутатите изслушаха бригаден военачалник Петьо Мирчев, заместник-командир на Военновъздушни сили, и полк. доктор инж. Ивайло Ангелов, заместнпик-началник на Националния боен университет " Васил Левски " по Военновъздушни сили, за практическите стъпки за възобновяване на Висшето военновъздушно учебно заведение в Долна Митрополия.

" Нещата се движат и съм сигурен, че ще имаме прелестно учебно заведение с марката " Долна Митрополия. Това висше военновъздушно учебно заведение беше марка, на всички места позната в света с квалифицираните си фрагменти. Искаме още веднъж това учебно заведение да бъде марката " Долна Митрополия ", известна освен в България, само че и в доста други страни ", акцентира Попов.

По думите му придобиването на свръхмодерен аероплан като Ф-16 основава условия за възторг. Бъдещето на Военновъздушни сили е обвързвано с Ф-16, само че единствено Ф-16 не е бъдещето на Военновъздушни сили. Бъдещето на Военновъздушни сили са хората, означи той.

" Възстановяването на учебното заведение изисква сила и страхотни старания от МО. Ако няма мощната воля на министъра на защитата, няма да стане, тъй като би трябвало да се заделят запаси, да се прояви еластичност. Трябва да се изпращат хора, които да учат на Запад и да се гледа дълготрайно. Бих желал малко по-бързо да вървят нещата, само че си давам сметка, че има и много неща, които са нови, има много провокации ", уточни още Попов. Той оцени като верен метод по-ефективното прилагане на летището, в това число за гражданска авиация.

Програмата на Комисията през днешния ден и на следващия ден включва срещи с персоналния състав във факултет " Авиационен " и разглеждане на учебно-материалната база за образование на курсанти. Във Военновъздушната образователна база депутатите ще прегледат профилираните кабинети по аеродинамика и автоматика, структура на Л-39 " Албатрос ", авиационно артилерийско въоръжение, авиационни прицелни системи, лабораторията по мехатроника и новия тренажор.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР