Ще поскъпнат ли горивата след национализацията на Росенец? Само за

...
Ще поскъпнат ли горивата след национализацията на Росенец? Само за
Коментари Харесай

Нов скок в цените на горивата у нас

Ще нарастнат ли горивата след национализацията на „ Росенец ”? Само за месец цената на дизела се е повишила с до 30 ст. на литър. Увеличението в цената на всеобщия бензин е с 22 ст. От четвъртък вечерта до през днешния ден цената на газта е скочила с 5-6 стотинки.

Иван Кашилски от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива е безапелационен, че повишилите се цени се дължат на скока в цената на петрола на международните тържища. „ Има и различен фактор – че Русия и ОПЕК се схванаха да понижат добивите, а в това време има търсене, защото в Китай след пандемията има търсене на горива ”, изясни специалистът.

Темата в студиото на „ Здравей, България ” разяснява и икономистът Руслан Стефанов. Според него национализацията на пристанище „ Росенец ” и скока на горивата нямат връзка, „ в случай че няма злонамерено действие от страна на съветския оператор на рафинерията ”. Стефанов се съгласи с мнението на Иван Кашилски, че покачването у нас се дължи на цените на петрола на международния пазар.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР