Ще помогнем на общините като им дадем възможност процент от

...
Ще помогнем на общините като им дадем възможност процент от
Коментари Харесай

Дават на общините пари от пътни глоби

Ще помогнем на общините като им дадем опция % от санкциите от нарушителите по пътищата да отива за тях. Това сподели ръководителят Вътрешна комисия и на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на работната среща по предпочитани за общините тематики и законодателни начинания.

Във връзка с видеонаблюдението, Цветанов уточни, че през 2011 година се е дала опция 50 % от санкциите на нарушителите да се влагат в построяването на инфраструктура. „ Можем да помогнем на общините като дадем опция част от този % да отива и за тях. Знаем, че общината, респективно кметската администрация може да бъде по-добър стопанин”, разясни Цветанов.

Кметове желаеха инспекторите от звената на общинска полиция да могат да изискват персонални документи и да сформират актове, с цел да работят дейно.

По тематиката за общинската полиция, Цветанов разяснява, че първите законодателни промени са били за опцията да се вкара общинска полиция. „ Впоследствие се откри, че този законов механизъм няма да сработи в цялостния си размер, тъй като се оказа, че с цел да може да създадеш общинска полиция, би трябвало да имаш нужното финансиране. Знаем какви са бюджетните благоприятни условия. Тук мога да кажа, че както общините Стара Загора, Варна, Пловдив, София, си сътвориха опция да основат такава общинска полиция. Тя никога не може да запълни вакуума”, съобщи Цветанов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР