Ще помогнем на кмета на община Карлово за справяне с

...
Ще помогнем на кмета на община Карлово за справяне с
Коментари Харесай

Министър Гечев: Ще помогнем на кмета на община Карлово за справяне с частичното бедствено положение

Ще помогнем на кмета на община Карлово за справяне с частичното бедствено състояние.

Това сподели министърът на земеделието Явор Гечев, който посети село Каравелово. Той изясни, че водните течения не са в компетенцията на министерството, тъй като те не са горски фонд, само че все пак ще се направи нужното за справяне с казуса. Явор Гечев сподели, че във вторник експертна комисия ще уточни опциите за справяне с наносите в река Стряма.

Министърът добави, че дружно с кмета на община Карлово Емил Кабаиванов разискват дали могат да се създадат прагове по горното течение на реката. И уточни, че когато по реките има бетонови стъпала, които утаяват редовно наноси, процесът се съкратява и може да се реализира обикновено течение на водите.

„ Сутринта беше изработен оглед от чиновници на „ Напоителни системи ” на всички точки в долното поречие и заплаха за хората в региона няма “, сподели министърът на земеделието.

По думите му е належащо и общината, и страната да спомагат за систематичното разчистване на наносите.

„ Хидроинженери от „ Напоителни системи “, както и екипи на Държавното горско стопанство-Карлово и Регионалната дирекция по горите-Пловдив работят на място “, осведоми още Гечев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР